Wednesday, October 26, 2016

Σε δημόσια διαβούλευση το μέτρο στήριξης επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε σήμερα η Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του μέτρου 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων».
Από το σύνολο των 250 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στο πλαίσιο του Μέτρου, η πρώτη προκήρυξη θα ανέλθει σε ποσό ύψους έως  170 εκατ. ευρώ.    
Το Μέτρο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και στοχεύει μεταξύ άλλων στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων αυτών καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή, στην ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, στη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και στη διευκόλυνση της ένταξης των επαγγελματιών αγροτών στη μεταποίηση, προκειμένου αφενός να αυξήσουν το εισόδημά τους αφετέρου να παρέχουν προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Στο πλαίσιο του Μέτρου ενισχύονται οι ακόλουθες δράσεις:

α)         ΔΡΑΣΗ 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εντός
          του Παραρτήματος Ι (γεωργικό προϊόν)»

β)         ΔΡΑΣΗ 4.2.2 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων
          με τελικό προϊόν εκτός Παραρτήματος Ι (Μη γεωργικό προϊόν)»

γ)         ΔΡΑΣΗ 4.2.3 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων
          από επαγγελματίες αγρότες».

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει τα εξής: «Προχωράμε στην υλοποίηση ενός ακόμα μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, του σημαντικότερου «εργαλείου» για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου που έχουμε εκπονήσει για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα της χώρας μας. Με το συγκεκριμένο μέτρο παρεμβαίνουμε σε ένα κρίσιμο θέμα που είναι το πώς θα αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία της αγροτικής παραγωγής. Δεν αρκεί να παράγουμε τα ποιοτικά προϊόντα που χαρακτηρίζουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στα επόμενα στάδια θα γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις ώστε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά τους και τη δυνατότητά τους να διεισδύουν στις αγορές».

Σχόλια και παρατηρήσεις επί του κειμένου της Υπουργικής Απόφασης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2016 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις me22u174@minagric.gr <mailto:me22u174@minagric.gr>  ή ax5u085@minagric.gr <mailto:ax5u085@minagric.gr


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.