Sunday, October 30, 2016

Στο «βάθρο» του Πειραιά οι Ολυμπιονίκες μας!

Ολυμπιακός και Πειραιάς τίμησαν τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρο Γιαννιώτη, Παναγιώτη Μάντη και τον προπονητή, Νίκο Γέμελο.
Ανέβηκαν στο βάθρο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και σήμερα (5/10/16) ανέβηκαν στο «βάθρο» που στήθηκε για χάρη τους στον Πειραιά! Ολυμπιακός και Πειραιάς τίμησαν, όπως άρμοζε, σπουδαίους αθλητές και παράλληλα ανθρώπους, χάρη στους οποίους τόσο η ελληνική σημαία όσο και εκείνη του Δήμου του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, κυμάτισε πιο ψηλά απ' τις υπόλοιπες τον περασμένο Αύγουστο στη Βραζιλία.
Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης στους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρο Γιαννιώτη και Παναγιώτη Μάντη. Παρότι δεν αγωνίστηκε, με την ίδια ακριβώς διάκριση τιμήθηκε και ο προπονητής, Νίκος Γέμελος, αφού ως γνωστόν είναι ο άνθρωπος που προπονεί τον Σπύρο Γιαννιώτη και ήταν δίπλα του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Τους τρεις σπουδαίους αθλητές και τον προπονητή κ. Γέμελο τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Μάλιστα, από τα χέρια του Προέδρου του Θρύλου πήρε το Χρυσό Μετάλλιο του Πειραιά ο σπουδαίος, Σπύρος Γιαννιώτης, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την απίστευτη κούρσα του στον τελικό των 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας όπου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. 
Ο δεύτερος αθλητής που τιμήθηκε ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας (σ.σ.: τιμήθηκε από τον κ. Μώραλη) που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων αγγίζοντας την τελειότητα στην προσπάθειά του και ο τρίτος ο Παναγιώτης Μάντης (αγωνίστηκε με τον συναθλητή του Παύλο Καγιαλή) που επέστρεψε στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοΐας (σ.σ.: τιμήθηκε από την κ. Αντωνάκου).
Την ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προλόγισε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. «Κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας. Κηρύσσω την έναρξη της 22ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλω να σας καλωσορίσω στην ειδική τιμητική συνεδρίαση με τους εκλεκτούς μας καλεσμένους. Καλωσορίζω και τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες μας που τίμησαν τη χώρα μας. Τους προπονητές φυσικά και τους εκπροσώπους των συλλόγων τους. Τις οικογένειές τους αλλά και τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη. Το ΔΣ σήμερα με απόφασή του τιμάει τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες, τον κ. Πετρούνια, τον κ. Γιαννιώτη, τον κ. Μάντη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο και προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη, τον κ. Νίκο Γέμελο».
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε: «Είναι μια μέρα χαράς για την πόλη μας. Είναι μια σημαντική μέρα. Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν δύο εκδηλώσεις. Μία είναι η σημερινή για να τιμηθούν οι μεταλλιούχοι Ολυμπιονίκες και μία δεύτερη που θα γίνει αργότερα και συμμετέχουν όλα τα παιδιά που έχουν σχέση με την πόλη μας και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Προφανώς και ένα μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό, ό,τι χρώμα κι αν έχει, ωστόσο και η συμμετοχή είναι σημαντική. Θέλουμε στη 2η εκδήλωση να έρθουν και παιδιά από σχολεία για να στείλουμε ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση για την σημερινή εκδήλωση αλλά κι εκείνη που θα ακολουθήσει σύντομα. Θέλαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που για πολλά χρόνια έδωσαν τη ζωή τους και στερήθηκαν πράγματα. Θυσιάστηκαν, δούλεψαν, κουράστηκαν σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό που είναι και καλοί άνθρωποι, πέρα από σπουδαίοι αθλητές. Όλη η Ελλάδα είδε την ποιότητά σας και το επίπεδό σας. Νομίζω είναι διπλό αυτό το μήνυμα. Είναι σημαντικό να είσαι πολύ καλός αθλητής και να κερδίζεις και να κατακτάς μετάλλια, όμως είναι εξίσου σημαντικό να είσαι αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος. Θέλω επίσης να σταθώ και στον Νίκο Γέμελο που επιβεβαιώνει ότι πίσω από κάθε μεγάλο αθλητή, ειδικά στα ατομικά αθλήματα όπως αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη, βρίσκεται και ένας σπουδαίος προπονητής».
Δεν ήταν παρών, λόγω ενός προβλήματος υγείας, ωστόσο διαβάστηκε μήνυμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιου Δαβάκη. Το μήνυμα είχε ως εξής: «Την ειδική αυτή εκδήλωση σκεφτήκαμε με τον Δήμαρχο κ. Μώραλη, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη καθώς και την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κα. Αντωνάκου. Την εκδήλωση ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ προς τιμήν των Πειραιωτών Ολυμπιονικών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θέλω να συγχαρώ όλους μαζί και καθένα σας προσωπικά που σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές κρατήσατε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και το λάβαρο της ελπίδας. Κάνατε περήφανο τον Πειραιά με τις επιδόσεις και τις επιτυχίες σας. Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι. Γνωρίσατε την παγκόσμια καταξίωση και κερδίσατε τον θαυμασμό της υφηλίου. Τα δώσατε όλα και θυσιάσατε πράγματα στον βωμό της επιτυχίας. Αξίζει να απολαύσουμε ως Πειραιώτες με περηφάνεια τις στιγμές. Η λάμψη από τα μετάλλια φωτίζει λίγο τη θλιβερή καθημερινότητα που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας και αποτελούν φάρο για επιτυχία».
Η ειδική αυτή συνεδρίαση του ΔΣ ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να «ρίχνει» την αυλαία λέγοντας τα εξής: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ. Θέλω επίσης να σας πω ότι για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός, ο Δήμος, κι εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σε όλους τους αθλητές. Και στον Σύλλογό μας φυσικά αλλά και τον Πειραιά. Για μένα που έχω μεγαλώσει κι εργάζομαι στον Πειραιά, εννοείται και για τον Σύλλογό μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία παιδιά από τον Πειραιά και παιδιά που αγωνίζονται σε συλλόγους του Πειραιά, να μπορούν να διακρίνονται. Αποτελούν παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά στον Πειραιά. Έχει ξεχωριστή σημασία για μας να συμβαίνει αυτό και δίνουμε τεράστια βαρύτητα. Για άλλη μια φορά σας συγχαίρω και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Να είστε όλοι καλά».
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ όλους για την ειδική βράβευση. Με τιμά. Νιώθω κατά το ήμισυ Πειραιώτης. Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Πειραιά μέχρι το 1990 που γεννήθηκα εγώ. Ζούσαν και δούλεψαν στον Πειραιά. Έδωσαν το αίμα τους στην πόλη αυτή. Παρότι σπάνια επισκέπτομαι τον Πειραιά, τον είχα επισκεφθεί τόσο πολύ μικρός που τον ξέρω απέξω κι ανακατωτά. Νιώθω κατά το ήμισυ κι εγώ μέλος της πόλης. Ευχαριστώ για την βράβευση και την τιμή. Πάντα να είμαστε στο πλευρό των αθλητών, των μεταλλιούχων και των μη μεταλλιούχων. Ευχαριστώ πολύ».
Ο Παναγιώτης Μάντης ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ για τη βράβευση. Δεν είμαι δημότης Πειραιά αλλά έχω «φάει» όλη μου τη ζωή εδώ. Συνολικά 25 χρόνια είμαι στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά. Ένα μεγάλο μέρος του μεταλλίου ανήκει στον Πειραιά. Έχουν έρθει πολλά μετάλλια και νομίζω  θα έρθουν περισσότερα στο μέλλον. Με το δώρο που μας κάνετε αποδεικνύεται ότι θέλετε να τους βάλετε όλους στην ιστιοπλοΐα. Ευχαριστώ πολύ». 
Ο Νίκος Γέμελος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλη την πόλη του Πειραιά. Τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν ως Πειραιώτη. Ουσιαστικά έχω μεγαλώσει στον Πειραιά. Έχω περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στον Πειραιά. Πάντα είχε και θα βγάζει μεγάλους αθλητές ο Πειραιάς. Αυτό, μιλώντας πια από την πλευρά της δημοτικής αρχής, μας δίνει μεγαλύτερο άγχος ώστε να ετοιμάσουμε πράγματα που έχουμε βάλει ως στόχο και με την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ με την Σταυρούλα Αντωνάκου. Να έχει ο Πειραιάς τα δικά του αθλητικά σπίτια, κολυμβητήριο, στίβο, γήπεδα ποδοσφαίρου κτλ».
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ όλους για την ειδική βράβευση. Με τιμά. Νιώθω κατά το ήμισυ Πειραιώτης. Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Πειραιά μέχρι το 1990 που γεννήθηκα εγώ. Ζούσαν και δούλεψαν στον Πειραιά. Έδωσαν το αίμα τους στην πόλη αυτή. Παρότι σπάνια επισκέπτομαι τον Πειραιά, τον είχα επισκεφθεί τόσο πολύ μικρός που τον ξέρω απέξω κι ανακατωτά. Νιώθω κατά το ήμισυ κι εγώ μέλος της πόλης. Ευχαριστώ για την βράβευση και την τιμή. Πάντα να είμαστε στο πλευρό των αθλητών, των μεταλλιούχων και των μη μεταλλιούχων. Ευχαριστώ πολύ».
Ο Σπύρος Γιαννιώτης υπογράμμισε: «Ευχαριστώ τον Δήμο Πειραιά και το δημοτικό συμβούλιο. Και επειδή έχουμε μια 17χρονη σχέση προπονητή-αθλητή ευχαριστώ τον δημοτικό σύμβουλο τον Νίκο Γέμελο. Είναι μια πολύ όμορφη μέρα. Τι να πω; Δεν θέλω να πω πολλά. Μόνο ευχαριστώ. Το πιο σημαντικό είναι ο Πειραιάς που έχει αθλητές και θα έχει και θα συνεχίσουμε εμείς οι παλιότεροι να στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες όλων των αθλητών σε όλη τη χώρα. Ευχαριστώ και πάλι».
Ο Παναγιώτης Μάντης ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ για τη βράβευση. Δεν είμαι δημότης Πειραιά αλλά έχω «φάει» όλη μου τη ζωή εδώ. Συνολικά 25 χρόνια είμαι στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά. Ένα μεγάλο μέρος του μεταλλίου ανήκει στον Πειραιά. Έχουν έρθει πολλά μετάλλια και νομίζω θα έρθουν περισσότερα στο μέλλον. Με το δώρο που μας κάνετε αποδεικνύεται ότι θέλετε να τους βάλετε όλους στην ιστιοπλοΐα. Ευχαριστώ πολύ».
Ο Νίκος Γέμελος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλη την πόλη του Πειραιά. Τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν ως Πειραιώτη. Ουσιαστικά έχω μεγαλώσει στον Πειραιά. Έχω περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στον Πειραιά. Πάντα είχε και θα βγάζει μεγάλους αθλητές ο Πειραιάς. Αυτό, μιλώντας πια από την πλευρά της δημοτικής αρχής, μας δίνει μεγαλύτερο άγχος ώστε να ετοιμάσουμε πράγματα που έχουμε βάλει ως στόχο και με την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ με την Σταυρούλα Αντωνάκου. Να έχει ο Πειραιάς τα δικά του αθλητικά σπίτια, κολυμβητήριο, στίβο, γήπεδα ποδοσφαίρου κτλ». 
Να σημειωθεί πως παρόντες σ' αυτή την ειδική συνεδρίαση του ΔΣ Πειραιά ήταν και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κ. Μιχάλης Κουντούρης, αλλά και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης. Εκεί βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας στους πρόσφατους αγώνες του Ρίο, κ. Ισίδωρος Κούβελος ενώ «το παρών» έδωσαν και πολλά μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας (σ.σ.: αθλητές, προπονητές, στελέχη) αλλά και του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε λίγο καιρό μεγαλύτερα πράγματα για τον Πειραιά
Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στην ειδική αυτή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Πειραιά ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να βραβεύσουμε τους αθλητές μας που ανήκουν στον Oλυμπιακό. Και ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος. Αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που προέρχονται από τον Πειραιά ή από άλλους συλλόγους του Πειραιά. Νιώθουμε περήφανοι και θέλουμε να χαρούμε ακόμα περισσότερες νίκες και διακρίσεις. Θέλουμε τα παιδιά του Πειραιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό όσο περισσότερο γίνεται. Για άλλη μια φορά δίνω τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά αυτά. Μας έκαναν περήφανους. Το έχουμε ανάγκη αυτό. Τους εύχομαι να έχουν υγεία και ό,τι καλύτερο στο μέλλον».
Ερωτηθείς για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πειραιά, απάντησε: «Έχουμε ήδη κάνει πολλά αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έχουμε φτιάξει γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, έχουμε επισκευάσει κλειστά γυμναστήρια και σε λίγο καιρό θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ορισμένα ακόμα μεγαλύτερα πράγματα για τον Πειραιά. Πράγματα όπως ένα κλειστό κολυμβητήριο που το έχει ανάγκη η πόλη και ο Σύλλογός μας». 
Δείτε το σχετικό video:

Πειραιάς και Θρύλος τίμησαν τους Ολυμπιονίκες! / Piraeus and Olympiacos honored 2016 Olympians! https://youtu.be/GMCz6e_jtPk
ΠΗΓΗ  olympiacos.org

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.