Monday, October 31, 2016

«Κάηκε» η υποψηφιότητα Πολύδωρα, νομοθετικές οι επόμενες κινήσεις

Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής για ΕΣΡ
Αθήνα
Με την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ να έχει απορριφθεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση, κάτι που θα φανεί και στην αποψινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η κυβέρνηση προωθεί τις επόμενες πρωτοβουλίες της, που είναι νομοθετικής φύσης.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν έχει «ξεγράψει» την πιθανότητα συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Όπως δήλωσε, «το βράδυ θα ξέρουμε τι θα γίνει».
Αυτό που είναι βέβαιο πως θα γίνει, είναι ότι η ΝΔ θα συνεχίζει να ζητά την κατάργηση του νόμου Παππά και την επαναφορά όλων των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση των καναλιών στο ΕΣΡ, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.
Η κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα και από νωρίς σήμερα, Δευτέρα, θα καταθέσει στη Βουλή διάταξη που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15 (νόμου Παππά), το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση.
Όπως τόνιζε κυβερνητική πηγή, με τη διάταξη αυτή όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει η νομοθετική ρύθμιση που είχε προαναγγείλει ότι θα καταθέσει η κυβέρνηση για την μεταβατική λειτουργία (όλων) των καναλιών έως ότου το ΕΣΡ συγκροτηθεί και αποφασίσει πώς θα κινηθεί στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
H ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν θα επιμείνει και στην κατάθεση νόμου - γέφυρα για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών, επισημαίνοντας ότι και αυτή η νομοθετική ρύθμιση
παρακάμπτει τις συνταγματικά καθορισμένες αρμοδιότητες του ΕΣΡ.
Σχετικά με τον μεταβατικό νόμο για τα κανάλια, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι καταρτίζεται, δηλώνοντας στον ΣΚΑΙ: «Σύμφωνα με την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας μπορεί να λάβει όποιος ανταποκρίνεται στα δικαιολογητικά του νόμου 4339 [νόμου Παππά] που δεν έχει καταργηθεί».
Εξειδικεύοντας είπε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «βεβαίωση μπορεί να πάρει όποιος μπορεί να εκπληρώσει προϋποθέσεις όπως τραπεζική και ασφαλιστική ενημερότητα ή να έχει 400 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης σε διάστημα 3 μηνών όπως προβλέπει ο νόμος».
«Εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και καταθέσουν εύλογο τίμημα θα μπορούν να ανοίξουν κανάλι και οι κ.κ. Σαββίδης και Μαρινάκης» συμπλήρωσε ο κ. Κρέτσος.
Κατά τον κ. Κρέτσο η ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση θα δίνει βεβαιώσεις λειτουργίας που θα αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ.
Σε ό,τι αφορά, δε, τον αριθμό των αδειών, ο κ. Κρέτσος επέμεινε ότι ο αριθμός των καναλιών που θα υπάρχουν στην Ελλάδα δεν θα είναι πολύ διαφορετικός από το 4 που πρότεινε η κυβέρνηση, ακόμα και αν δοθούν οι αρμοδιότητες για την απόφαση αυτή στο ΕΣΡ με απόφαση του πολιτικού συστήματος.
«Είτε λόγω της αγοράς είτε λόγω του περιορισμού στο φάσμα συχνοτήτων, δεν θα γυρίσουμε σε αριθμό πολύ διαφορετικό από το 4» ανέφερε στον ΣΚΑΙ.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ news.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.