Wednesday, October 26, 2016

Επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία

Τις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας  επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο Υπουργός πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη σε κατεστραμμένες γεωργικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας.  Στις εν λόγω περιοχές ο κ. Αποστόλου  είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, βουλευτές, δημάρχους, τοπικούς φορείς και  στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες και να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανακούφισης των πληγέντων.
Ο Υπουργός έκανε λόγο για επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ταχεία αποζημίωση στους αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν στην  παραγωγή τους.  Επισημαίνεται ότι για τις ζημιές στις καλλιέργειες που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας ήδη έχουν διενεργηθεί  από τον ΕΛΓΑ οι προεκτιμήσεις των ζημιών.
Για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, ο Υπουργός διευκρίνισε, ότι  θα συνταχθεί φάκελος που θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε. στο πλαίσιο του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών (ΠΣΕΑ).

Επίσης, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι για τις ζημιές που σημειώθηκαν στον εξοπλισμό και τις  υποδομές θα επιδιωχθεί  η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποκατάστασή τους. 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.