Tuesday, October 25, 2016

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γ. Μωυσιάδη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. 76 χρόνια μετά το μεγάλο «ΌΧΙ» στον ξένο , βάρβαρο κατακτητή αποτίουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.
Ο αγώνας και η θυσία των ηρώων του 1940 εξακολουθούν να στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα γενναιότητας και αυταπάρνησης για την προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Όλοι εμείς ως απόγονοι αυτών των ηρώων ,που τα ονόματά τους γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία, οφείλουμε να βαδίζουμε πάντα στα χνάρια τους και να μην ξεχνούμε το θάρρος, την πίστη, την επιμονή και την τόλμη με την οποία προασπίστηκαν την Πατρίδα και αρνήθηκαν σθεναρά  να την παραδώσουν σε όσους την επιβουλεύονταν.
Όπως οι Έλληνες του 1940 όρθωσαν ενωμένοι το ανάστημά τους απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις και έλαβαν μια ηρωική απόφαση, έτσι κι εμείς οφείλουμε πάντα να εργαζόμαστε με πίστη και ενότητα για το καλό της πατρίδας.


Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε ως χώρα ας αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα από τη θυσία και τους αγώνες των προγόνων μας. Ας αποτελέσει και η φετινή Εθνική Επέτειος μια ευκαιρία συλλογισμού για όλους μας αλλά και ηχηρής υπενθύμισης πως ο ελληνικός λαός έχει δύναμη, πείσμα και σθένος να παλεύει μέχρι τέλους για τα ιδανικά και τις αξίες του.
Χρόνια πολλά σε όλους.
 
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών 
          Γιάννης Μωυσιάδης

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.