Wednesday, October 26, 2016

Την ανάγκη υιοθέτησης οριστικής Λύσης για το Επίδομα Παραμεθορίου επανέφερε ο Μ. Τζελέπης

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επανέφερε στην Βουλή το ζήτημα «για την ανάγκη υιοθέτησης οριστικής λύσης για το επίδομα παραμεθορίου» μέσω της υπ’ αριθμόν Α.Π.: 715/26-10-2016 Ερώτησης που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του, ο κ. Τζελέπης υπογραμμίζει ότι: «Το επίδομα παραμεθορίου έχει μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις συνεχόμενες τρικλοποδιές και τις διευθετήσεις της «τελευταίας στιγμής» εδώ και 10 μήνες. Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, παρά τον σκόπελο της κρίσης που είχε να ξεπεράσει την χρονική περίοδο 2009-2012, λάμβανε πάντα υπόψη τις ειδικές συνθήκες των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών. Διατήρησε αυτή την ενίσχυση, παρέχοντας ένα μικρό οικονομικό κίνητρο σε όποιον είχε επιλέξει, ή σκόπευε να επιλέξει, τις ιδιαίτερες αυτές περιοχές. Ωστόσο, οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φανερώνουν ακριβώς το αντίθετο και αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η Κυβέρνηση αυτή επιχειρεί σταδιακά να καταργήσει την οικονομική αυτή παροχή στους Δημοσίους Υπαλλήλους που υπηρετούν στους Νομούς «Σερρών, Δράμας, Κιλκίς και Πέλλας». Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Διαχείριση των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, Μισθολογικές Ρυθμίσεις και άλλες Επείγουσες Διατάξεις Εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» στην Ολομέλεια της Βουλής στις 15.12.2016, η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εντελώς αιφνιδιαστικά, αδικαιολόγητα και αυθαίρετα με το άρθρο 19 του Νομοσχεδίου εξαιρούσε τους Δημοσίους Υπαλλήλους «των Νομών Σερρών, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας» από την καταβολή αυτής της οικονομικής παροχής. Εντούτοις, μετά από παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την κατάθεση της υπ’ αριθμόν με Γενικό Αριθμό: 101 και Ειδικό Αριθμό: 29/15-12-2015 Τροπολογίας, προστέθηκαν στο άρθρο 19 και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των προαναφερόμενων περιοχών».
Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βουλευτής: «το ζήτημα για τους δικαιούχους του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών εξακολουθεί να παραμένει άλυτο, καθώς ο Νόμος 4354/2015 (Διαχείριση των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, Μισθολογικές Ρυθμίσεις και άλλες Επείγουσες Διατάξεις Εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων») προέβλεπε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) έως τις 31.3.2016 για τον καθορισμό των περιοχών. Η με αριθ. πρωτ. 2/31029/ΔΕΠ/6.5.2016 εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών που ακολούθησε, 35 ημέρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας, ανέφερε ότι η προθεσμία που έθεσε ο Νόμος για τις 31.03.2016 «είναι ενδεικτική»! Άνοιξε το δρόμο όμως για την παράταση, καθώς προέβλεψε ότι «σε κάθε περίπτωση η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί μέχρι τις 31-10-2016». 
Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη «η καταβολή της μισθολογικής αυτής παροχής δεν είναι ένα απλό, καθημερινό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση αυτήν με Παρατάσεις και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ενώ παράλληλα η ανησυχία των εργαζομένων των Νομών Σερρών, Δράμας, Κιλκίς και Πέλλας εντείνεται συνεχώς δεδομένου ότι η -νέα- προθεσμία λήγει άμεσα, καθώς επίσης η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου δεν αφαιρεί απλά μια αναγκαία εισοδηματική πρόσοδο για τους υπηρετούντες στους εν λόγω Νομούς, αλλά ανατρέπει και τον προγραμματισμό οικογενειών, η επιλογή των οποίων για την υπηρέτηση τους σε παραμεθόριες περιοχές, έλαβε υπ’ όψιν και την ύπαρξη του συγκεκριμένου επιδόματος» ζήτησε από τους Υπουργούς να του απαντήσουν πότε σκοπεύουν να εκδώσουν την ΚΥΑ για τον καθορισμό των «επιλέξιμων περιοχών» ως προς την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, όπως επίσης και να τον ενημερώσουν εάν για τις περιοχές Σερρών, Δράμας, Κιλκίς και Πέλλας θα διατηρηθεί η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου μετά την 1/11/2016. Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε να του γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν προτίθενται να προβούν στην προώθηση πάγιας νομοθετικής ρύθμισης για την οριστική διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος για να συνεχίσουν να προσδιορίζονται οι περιοχές Σερρών, Δράμας, Κιλκίς και Πέλλας ως «παραμεθόριες» και να μην διαιωνίζεται

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.