Saturday, October 29, 2016

Εξιχνιάστηκαν κλοπές από σπίτια στην Κατερίνη που αφαιρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 21χρονος ημεδαπός, καθώς και δύο συνεργοί του ηλικίας 18 και 38 ετών
Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο συστηματικής και αναλυτικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, πολλές διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στην Κατερίνη που αφαιρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών ηλικίας 21,18 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος δρώντας τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές από σπίτια στην Κατερίνη, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Πιο αναλυτικά, ο προαναφερόμενος, κατά τις απογευματινές ώρες τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν διέρρηξε 7 σπίτια, καταφέρνοντας σε 5 από αυτά να αφαιρέσει κοσμήματα και χρυσαφικά η συνολική αξίας των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, σύμφωνα τους παθόντες.

Επίσης διαπιστώθηκε και η συμμετοχή του 18χρονου και του 38χρονου σε 2 από τις παραπάνω κλοπές. Συγκεκριμένα στην μία περίπτωση ο 18χρονος από κοινού με τον 21χρονο τον Σεπτέμβριο του 2015 αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος και αφού το διέρρηξαν αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, ενώ στην άλλη περίπτωση ο 38χρονος από κοινού με τον 21χρονο τον Μάρτιο του 2016 με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το σπίτι 39χρονου διάφορα κοσμήματα.
Επιπλέον από την προανάκριση διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 18χρονου σε κλοπή κινητού τηλέφωνου που έγινε τον Μάιο του 2016 σε καφετέρια στην Βέροια. Το κλεμμένο τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου και αποδόθηκε στον 38χρονο κάτοχο του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.