Friday, November 24, 2017

Σημεία πολιτικού λόγου από τη συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή στον «ΘΕΜΑ 104,6 fm»

Ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή παρέμβασή του στη ραδιοφωνική εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Δημήτρη Μαρκόπουλου στον σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 fm», την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ https://youtu.be/knRMi_JusuE , δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Για τα εσωτερικά προβλήματα της κυβέρνησης:
Ο κ.Τσίπρας συνθλίβεται ανάμεσα στον κ.Καμμένο και τον κ.Φίλη. Ανάμεσα στον κυβερνητικό του εταίρο και την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Βόμβες και εσωτερικά πυρά εκτοξεύονται από τον κ.Φίλη, από τον κ.Κυρίτση και από την ομάδα των 53.
Για το θέμα της ΠΓΔΜ και τις πρόσφατες δηλώσεις Μπουτάρη:
Το κάθε υπεύθυνο κράτος μπαίνει σε μια διαπραγμάτευση με τις εθνικές του θέσεις. Θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να τα συζητάμε στο πεζοδρόμιο.
Υπάρχουν πρόσωπα σε υπεύθυνες θέσεις που δεν δείχνουν την απαραίτητη υπευθυνότητα. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης –και μάλιστα εν μέσω διαπραγμάτευσης- και να αποκαλεί τη γειτονική χώρα «Μακεδονία». Γιατί; Τώρα βρήκε να κάνει τον έξυπνο; Δυστυχώς έδειξε πολύ μεγάλη ανευθυνότητα. Ξέρετε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το είχε πει πολύ ωραία, είχε πει ότι η εντός εισαγωγικών «εξυπνάδα» των Ελλήνων συνήθως εμφανίζεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα πρότεινα, λοιπόν, λίγη αυτοσυγκράτηση και καλό είναι ο κ.Μπουτάρης να ασχολείται με τα του οίκου του και όχι με θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Για τον προϋπολογισμό:
Βλέπουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος φέρνει νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ. Και αυτά προστίθενται στα πολλά δισ. μέτρων που έχουν πάρει ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος τα τελευταία τρία χρόνια και ο λογαριασμός έχει πλέον ανέβει στα 15 δισ. Και βλέπουμε και κυνικές δηλώσεις Υπουργών εναντίον της μεσαίας τάξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα το ΑΕΠ της χώρας δεν θα ήταν 175 δισ. αλλά πάνω από 200 δισ. Άρα, πέρα από τα 15 δισ. μέτρα που έχει πληρώσει όλος ο ελληνικός λαός, έχουμε χάσει και περίπου 30 δισ. του ΑΕΠ μας.
Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στον Θέμα 104,6 και τους Β. Χιώτη και Δ. Μαρκόπουλο 24.11.17 https://youtu.be/knRMi_JusuE

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.