Wednesday, November 22, 2017

ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Πλήρη εγκατάλειψη βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Σιντικής. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, η δημοτική αρχή έχει αφήσει στη μοίρα τους τα χωριά του Δήμου μας, που αγωνίζονται να λύσουν τα προβλήματά τους. Προβλήματα καθημερινότητας, κυρίως, διότι για υλοποίηση έργων υποδομής, ούτε λόγος.
-Προβλήματα όπως καθαρισμός οδών και πλατειών
- ΦΟΠ (επί 7 μήνες οι Πρόεδροι άλλαζαν μόνοι τους τις λάμπες γιατί δεν υπήρχε εργολάβος),
-καθαρισμός τσιμενταυλάκων,
- κακή κατάσταση νεκροταφείων
-απελπιστικά κακοί αγροτικοί δρόμοι,
-προβλήματα στην άρδευση,
-δρόμοι στους οικισμούς που παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο,
- μικρής κλίμακας επισκευές που περιμένουν κάποιος εξ ουρανού να βάλει το χέρι στην τσέπη για να γίνουν και τόσα άλλα….. Υπάρχει, βέβαια, ως δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού, αλλά είναι μόνο πρόφαση, γιατί αυτό που λείπει είναι κυρίως είναι σωστός σχεδιασμός, συντονισμός, επιμονή και στόχευση από μέρους της δημοτικής αρχής.
Ο Δήμος Σιντικής, ένας από τους εκτενέστερους γεωγραφικά στη χώρα μας, αποτελείται από μεγάλο αριθμό Κοινοτήτων και οικισμών. Αυτές οι Κοινότητες, αυτό το κύτταρο της δημοτικής οργάνωσης, με επικεφαλής τους Προέδρους τους, αποτελούν και τον ακρογωνιαίο λίθο του οικοδομήματος του Δήμου μας. Και ως εκ τούτου θα έπρεπε να απολαμβάνουν της αμείωτης και συνεχούς φροντίδας του Δήμου.
Δυστυχώς όμως παρ’ όλες τις μεγαλόστομες προεκλογικές διακηρύξεις της παρούσας δημοτικής αρχής, οι Κοινότητες του Δήμου Σιντικής «βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, νιώθοντας την εγκατάλειψη. Κι όταν εγκαταλείπεις τους Προέδρους στη μοίρα τους, στην ουσία εγκαταλείπεις τα χωριά μας.
Οι Πρόεδροι βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη ανταποκρίνονται στο ρόλο που τους ανέθεσαν οι δημότες μας. Κάνουν προτάσεις, αξιώνουν, απαιτούν, παρακαλούν –πολλές φορές - αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Μόνοι τους τραβούν το κουπί, με προσωπική εργασία, κάνοντας τον εργάτη, τον χαμάλη και
οτιδήποτε άλλο για να μπορούν να κοιτούν τους συγχωριανούς τους στα μάτια. Τους υποσχέθηκαν την περίφημη πάγια προκαταβολή ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα όποια μικροέξοδα και μικροδαπάνες που προκύπτουν. Ο σημερινός Δήμαρχος πλειοδοτούσε προεκλογικά για το ύψος της πάγιας προκαταβολής. Τι έκαμε στα τρία χρόνια που διαχειρίζεται τις τύχες του Δήμου μας; Την έδωσε ΜΙΑ φορά κι αυτή κουτσουρεμένη. Υπάρχουν, βέβαια, αιτήματα που ικανοποιούνται όχι όμως με το κριτήριο της ιεράρχησης των προβλημάτων αλλά της εγγύτητας στη δημοτική αρχή. Αυτοί που είναι κοντά στους αρμόδιους, σ’ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, στο περιβάλλον του Δημάρχου, απολαμβάνουν κάποια προνόμια. Οι υπόλοιποι εκλιπαρούν για τα αυτονόητα.
Το αποτέλεσμα: οι συνδημότες μας που νιώθουν ήδη τον παραμερισμό από το κράτος, βιώνουν και την αδιαφορία του Δήμου. Ο οποίος είτε δε θέλει είτε δεν μπορεί να δώσει λύσεις.
Η κατάσταση πλέον είναι αδιέξοδη. Η δημοτική αρχή οφείλει να σκύψει στα προβλήματα των χωριών μας. ΟΙ δημότες κουράστηκαν να περιμένουν να βρεθούν λύσεις. Οι Πρόεδροι πρέπει, επιτέλους, να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι τους και να αναβαθμιστούν σε ισότιμους εταίρους της δημοτικής αρχής.
Κι αυτό πρέπει να γίνει… χθες. Διότι και το σήμερα είναι αργά….
Όλγα Π. Φυταγκουρίδου

Δημ. Σύμβουλος Δήμου Σιντικής

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.