Tuesday, November 28, 2017

Ενωτική Παρέμβαση: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΕ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Αχαΐας  και  του επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κ. Γιώργου Ρώρου και του υποψηφίου για το ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Γιάννη Τζερμπίνου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διατυπώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εργοληπτών δημοσίων έργων έπειτα από την εφαρμογή του νέου νόμου. Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ανέπτυξε το πρόγραμμά για  τα προβλήματα σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας σχετικά με τα αναπτυξιακά έργα (λιμάνι, χάραξη Ν.Ε.Ο., σιδηρόδρομος κλπ) αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου (120 δόσεις, εξωδικαστικός μηχανισμός, «κόκκινα» δάνεια κ.α΄).
Αναφέρθηκε η ανάγκη δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα έχει τη δυνατότητα να δίνει εύκολα μικρο-δάνεια και εγγυητικές επιστολές ώστε η επόμενη ημέρα των μνημονίων να βρει τις επιχειρήσεις «όρθιες». Συζητήθηκαν επίσης πρωτοβουλίες σε επίπεδο Επιμελητηρίου Αχαΐας  όπως  η ανάγκη λειτουργίας ειδικού γραφείου συμβουλευτικής υποστήριξης – help desk (για συνταξιοδοτικό, τράπεζες κλπ)  με σκοπό τη στήριξη των επιχειρηματιών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Από κοινού τονίστηκε η σοβαρότητα των θεμάτων και η επιτακτική ανάγκη ανάδειξης και προώθησης αυτών στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπως αυτό θα διαμορφωθεί από τις εκλογές της 9ης, 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2017.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.