Tuesday, November 28, 2017

Γιάννης Μαγκριώτης: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τη διετία 2010-2011 η χώρα μας απέκτησε ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την επανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξόπλισε τη Δικαιοσύνη και τους φορείς του Δημοσίου, που έχουν την ευθύνη διαχείρισης των δημοσίων πόρων, με σύγχρονους μηχανισμούς και μέσα, παρότι βρισκόταν κάτω από την τριπλή πίεση δανειστών, αντιπολίτευσης, και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.
Τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά τους επικαλέστηκαν και επικαλούνται οι μετέπειτα κυβερνήσεις, παρότι δεν λείπουν οι πολιτικές παρεμβάσεις που μειώνουν την απόδοσή τους.
Μάλιστα, στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξαν τα επιχειρήματά τους σε νόμους αυτής της διετίας, μόνο που σκοπίμως δεν ανέφεραν ποια κυβέρνηση και ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία τα νομοθέτησε. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχουν βάση οι κατηγορίες για τις αβελτηρίες των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης στα θέματα της διαφθοράς, όμως το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του δεν έμεινε στην εύκολη αυτοκριτική για τις δικές του ευθύνες∙ πήρε αποτελεσματικά μέτρα.
Αν η κυβέρνηση εφάρμοζε τους νόμους και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε επιλεκτική ευαισθησία στην τήρησή τους, δεν θα είχαμε τις άγονες συγκρούσεις και τις μάχες οπισθοφυλακών. Το πολιτικό σύστημα θα τιμούσε τις θυσίες των πολιτών και θα αναζητούσε μέσα από τον διάλογο την ταχύτερη και ολιγότερο οδυνηρή έξοδο από την κρίση.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.