Wednesday, November 29, 2017

Σύλλογος ΠΕ "Εμμανουήλ Παπάς": Καταγγελία για μη λειτουργία ΔΥΕΠ Ν. Σερρών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 16-11-2017 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και ομόφωνα  αποφάσισε τα παρακάτω:

       Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, με συζητήσεις και κινητοποιήσεις κατά των επαναπροωθήσεων των προσφύγων , των φραχτών στα ευρωπαϊκά σύνορα, και την παρουσία της  Φρόντεξ. Παλέψαμε και παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.
       Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών χαιρετήσαμε τη λειτουργία των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ)
       Καλωσορίσαμε τα μικρά προσφυγόπουλα ,θύματα του πολέμου, στα σχολεία της περιοχής μας και καλέσαμε τους Εκπ/κούς μέλη τους Συλλόγου να παραβρεθούν στην έναρξη των μαθημάτων ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων για μια νέα ζωή μακριά από την βαρβαρότητα του πολέμου.
       Συνεχίζουμε  να διεκδικούμε την πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, με κρατική ευθύνη και μέριμνα και αγωνιζόμαστε για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα πρωινά προγράμματα των Σχολικών Μονάδων.

      Τα τμήματα των ΔΥΕΠ παραμένουν κλειστά διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν
προέβη   στις απαραίτητες προσλήψεις  αναπληρωτών  για την  λειτουργία τους με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να μην γίνονται κοινωνοί της Ελληνικής Παιδείας.

   Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών ώστε να λειτουργήσουν τα ΔΥΕΠ.


                                    Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο  Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                    Κοντόπουλος Γιώργος

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.