Thursday, November 30, 2017

Γιάννης Μαγκριώτης: ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ

Η πλατεία πλημμύρισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στα πρόσωπά τους είναι διάχυτη η προσπάθεια να δείξουν ότι συμμετέχουν στη γιορτή που ξεκινά.
Οι περισσότεροι κλείνουν τα συναισθήματά τους στις εικόνες των smartphone τους.
Λίγοι ψάχνουν πάνω από την κορφή του φωτισμένου δένδρου την αλήθεια των συναισθημάτων τους.
Είναι και η ανεξήγητη έλξη αυτής της πλατείας, δημιούργημα της μοναδικής αρχιτεκτονικής έμπνευσης του Embrar από το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα μιας πόλης 22 αιώνων λαμπρής και συνεχούς ζωής και της επιλογής του Ελευθερίου Βενιζέλου να δωρίσει στην πόλη, που λίγα χρόνια πριν του έδωσε τη δυνατότητα να ενώσει τους Έλληνες και να αγγίξει τη "Μεγάλη ιδέα".
Αυτή η πλατεία, που την προηγούμενη δεκαετία κακοποιήθηκε αισθητικά από την τότε δημοτική αρχή με τη "γιορτή των αγγέλων", και αγνοήθηκε από τη σημερινή, σήμερα απέδειξε ακόμη μια φορά ότι χρειάζεται σεβασμό.
Τον σεβασμό που απαιτεί ο φιλόσοφος, το όνομα του οποίου φέρει, που πρώτος θεμελίωσε την αρχή της λογικής σκέψης και του ορθού λόγου και δίδαξε τη σπουδαιότητα της αισθητικής ως αξία ζωής και ύψιστης ηθικής αρχής.
Καλό ταξίδι στις μεγάλες αβεβαιότητες των συναισθημάτων και της λογικής, που κάνουν τη ζωή μας μοναδική.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.