Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στην 6η Σύνοδο Κορυφής CEEC

Τις εργασίες της 6ης Συνόδου Κορυφής Κίνας και χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEEC) παρακολούθησε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας στη Βουδαπέστη. Στο πλαίσιο της Συνόδου, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρητής, ο υφυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνήσεων χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Αντικείμενο της διακρατικής συνεργασίας, που είναι ευρέως γνωστή ως μηχανισμός «16+1», αποτελούν η προώθηση της κινεζικής πρωτοβουλίας One Belt One Road και η επέκταση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης, ενθαρρύνει τις συμμετέχουσες χώρες να επιταχύνουν τα προγράμματα συνδεσιμότητας και να ενισχύσουν τις επενδύσεις σε τομείς όπως η τεχνολογία, η βιομηχανία, η ενέργεια και ο τουρισμός.

Ως παρατηρητές παρακολούθησαν τη Σύνοδο, εκτός από την Ελλάδα, η Αυστρία, η Ελβετία, η Λευκορωσία, εκπρόσωπος της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου CEEC, πραγματοποιήθηκε το Forum Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 επιχειρηματίες από την Κίνα και από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.