Friday, November 24, 2017

Γιάννης Μαγκριώτης: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΣΤΡΙΒΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο Τσιπρας στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Σουλτς του πρότεινε, να συμβιβαστεί μετά από διάλογο και να στηρίξει την Μέρκελ για καγκελάριο, για το καλό της Γερμανίας της ΕΕ και φυσικά της Ελλάδας.
Και ο καθένας, που διατηρεί ακόμη την ψυχραιμία του θα σκεφτεί.
-Τι σχέση έχει η θέση αυτή με την παλαιότερη αλλά και σημερινή άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Χριστιανοδημοκρατια και η Σοσιαλδημοκρατία κατέστρεψαν την ΕΕ.
-Τι σχέση έχει, με το "go home Merkel";
-Ως υποψήφιος τής Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την θέση του προέδρου της Κομισιόν, γιατί δεν απευθύνεται στο αδελφό του κόμμα στην Γερμανία, το κόμμα της Αριστεράς να στηρίξουν την Μέρκελ; Οι ψήφοι του μαζι με τούς Πράσινους εξασφαλίζουν άνετη πλειοψηφία στην Βουλή. Έτσι θα πανε την Γερμανία, αλλά και την ΕΕ αριστερα.
-Γιατι κάθε ανάλογη συνεργασία στην Ελλάδα, είναι, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, a priori προδοτική, για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία.
Και τέλος η δική του συνεργασία με τον Καμένο σε πιο ιδεολογικό και κυρίως προγραμματικό πλαίσιο στηρίζεται, ειδικά μετά το τρίτο μνημόνιο;
Όλοι θυμούνται, ότι τα βράδια των εκλογών, τόσο τον Γενάρη, όσο και τον Σεπτέμβρη του 2015, συμφώνησαν τηλεφωνικά την κυβερνητική συνεργασία.
Για προγραμματική συμφωνία, ούτε ακούσαμε, ούτε και είδαμε σε κανένα κείμενο, έστω μιας σελίδας, για να ξέρουν οι πολίτες το πραγματικό περιεχόμενο της κυβερνητικής τους συνεργασίας.

Τα αδιέξοδα ήταν μεγάλα, δυστυχώς μπροστά μας είναι τα μεγαλύτερα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.