Thursday, November 30, 2017

Ντόρα Μπακογιάννη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Μια μεγάλη μέρα για μας, για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα η τιμή και η αναγνώριση που έγινε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με την ονοματοδοσία μιας αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τιμήν του. Ο πατέρας μου λάτρευε την ποίηση και πιστεύω ότι τα 3 αποσπάσματα από τα ποίηματα του Παλαμά, του Γκαίτε και του Ουγκό εκφράζουν πλήρως την ψυχή και τον χαρακτήρα του.
- «Xρωστάμε σ´όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». Η Λειτουργία δεν Τέλειωσε, Κωστής Παλαμάς.
- «Το χαρακτηριστικό της αλήθειας είναι η έλλειψη αυταρέσκειας» Βίκτωρ Ουγκό.
- «Γιατί θες περί άλλα να τυρβάζεις; Κοίτα, την ευτυχία δίπλα σου θα βρεις. Μάθε πώς την ευτυχία να αρπάζεις, Γιατί είναι πάντα σε απόσταση αφής»  Ανάμνηση, Γιόχαν Βόλφγκαν Γκαίτε.

*Τα αποσπάσματα αναγράφονται έξω από την αίθουσα "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης".
Τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας «Κωσταντίνος Μητσοτάκης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ανεκτίμητη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.



Κατά τη διάρκεια της τελετής, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani στις Βρυξέλλες.





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.