Wednesday, November 29, 2017

Π.Ο.Δ.Π. Αλμωπίας: « Πρόσκληση σε ημερίδα για τα μέλη Ο.Δ.Π. »


Δ. Δρογίδης – Δ. Κουρσαράκος
O σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και μέλος ΠΟΔΠ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμωπίας Κουρσαράκος Δημήτριος, σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας Π.Ε. Πέλλας κύριο Δρογίδη Δημήτριο,  

Διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για τα μέλη ΟΔΠ, των Δημοτικών Σχολείων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αλμωπίας

με  Θέμα:

«Αντιμετωπίζοντας την Επιθετικότητα – Προωθώντας την Αποδοχή»

Με εισηγήτρια/εκπαιδεύτρια την κυρία Μπαφίτη Αννα, Κοινωνιολόγο-Παιδαγωγό, Μ.Ed., Yπ. Διδ., Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας.

Την  Πέμπτη 30-11-2017,  

και από ώρες  09:30-13:30,  στο  2ο Δημ. Σχολείο  Αριδαίας

Την Ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν τα μέλη ΟΔΠ κάθε σχολείου της Περιφέρειας Αλμωπίας (Δημοτικά), χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

9.15 – 9.30       Προσέλευση
9:30 -  11.30     Βία και σχολικός εκφοβισμός. Δράσεις πρόληψης και διαχείρισης           
                        Βίαιων   συμπεριφορών.
11.30 – 11.50   Διάλειμμα   
11.50 – 13.30   Ρητορική μίσους: Το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενδυνάμωση των νέων.

Σύντομο Βιογραφικό  της εκπαιδεύτριας:
          
        Η Άννα Μπαφίτη είναι Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού
Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και μέλος της Περιφερειακής Ομάδας Δράσεων Πρόληψης (ΠΟΔΠ) της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στη Δυτική Μακεδονία.
     Είναι εκπαιδευτικός των κλάδων ΠΕ10-Κοινωνιολόγων και ΠΕ70-Δασκάλων, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Σχολική Παιδαγωγική και τις Νέες Τεχνολογίες και με ετήσια εκπαίδευση στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εκπονεί τη διδακτορική διατριβή της με θέμα την Υποστήριξη Ομοτίμων σε διαπολιτισμικό πλαίσιο,  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Δυτικής Μακεδονίας.
Έχει συγγράψει και επιμεληθεί σχετικά με το αντικείμενό της βιβλία, ενώ έχει διοργανώσει και συμμετάσχει ως επιμορφώτρια σε μεγάλο αριθμό βιωματικών παρεμβάσεων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών δράσεων για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ακόμη, συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια με εισηγήσεις της σχετικές με την εκπαιδευτική καθοδήγηση, τον εκφοβισμό, την προαγωγή της ενσυναίσθησης και της αποδοχής, τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, την Υποστήριξη Ομοτίμων και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην τάξη. 

Η συνάντηση θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και τους συμμετέχοντες.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.