Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Σύλλογος ΠΕ "Εμμανουήλ Παπάς": « Πληρωμή συμβασιούχων καθαριστριών σχολείων.»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 16-11-2017 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και ομόφωνα  αποφάσισε τα παρακάτω:
Η καθαριότητα των σχολικών χώρων πρέπει να αναδειχθεί σαν μείζον ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών. Κι αυτό με δεδομένες τις ελλείψεις σε υποδομές (π.χ. ασφυκτική κατάσταση με ελάχιστες τουαλέτες) .Επιπλέον υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια υλικών (χλωρίνες, γενικά υλικά καθαριότητας, χαρτί τουαλέτας) λόγω υποχρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών των σχολείων . Με μαθηματική ακρίβεια θα ζήσουμε εξάπλωση ασθενειών. Γι΄ αυτό το ζήτημα της καθαριότητας πρέπει να αναδειχθεί σαν  πρόβλημα που αφορά τους πάντες.
Οι καθαρίστριες στο Νομό(κυρίως στο Δήμο Σερρών) παραμένουν 3 μήνες απλήρωτες. Μάλιστα όχι μόνο δεν είχαν καμία αύξηση αλλά αντίθετα υπέστησαν μείωση. Και αυτό όταν έχουμε μηνιαίους «μισθούς» της τάξης των 200-300 ευρώ το μήνα!!!
Οι περισσότερες έχουν υποχρεωθεί να υπογράφουν απαράδεκτες συμβάσεις έργου τις οποίες ανανεώνουν κάθε χρόνο, διάρκειας 10 μηνών, με βάση τις οποίες αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, δε μπορούν να στοιχειοθετήσουν εργασιακά δικαιώματα, ενώ δε μπορούν οι περισσότερες να γραφτούν κατά τη διάρκεια της απόλυσής τους ούτε στο Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Η ομηρία των καθαριστριών ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τη δεκαετία.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων που στήριξαν την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει. Ζητούν από  τη νυν Δημοτική Αρχή, να μην συγκαλύπτει και να μη στηρίζει την πολιτική της απλήρωτης εργασίας. Διαρκείς είναι οι διαβεβαιώσεις για τις προσπάθειες, πάντοτε εμφανίζονται δήθεν τεχνικού χαρακτήρα εκκρεμότητες και το πρόβλημα όχι μόνο δε λύνεται αλλά και διογκώνεται. Μάλιστα η κατεύθυνση είναι να συνεχιστεί ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, να ενισχυθούν με κάθε τρόπο τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και των εταιρειών καθαρισμού.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζητά:
Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται. Σταθερή ανά μήνα καταβολή των δεδουλευμένων. Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλο το χρόνο.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, χωρίς καμία προϋπόθεση, χωρίς κανέναν όρο.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των αντεργατικών μορφών δουλειάς.
Άμεση τροποποίηση των συμβάσεων ώστε να καλύπτουν το σύνολο του έτους και να υπηρετούν τη σταθερή εργασία με ουσιαστική αμοιβή.
Έξω οι εργολάβοι από τα σχολεία.
Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για την καθαριότητα των σχολικών χώρων. Να μην δεχτούν οι γονείς να γίνουν εργοδότες και να υποκαταστήσουν την ευθύνη του κράτους.
Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί ούτε να εξαναγκαστεί σε «παραίτηση».

                                                Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο  Πρόεδρος Ο Γενικός ΓραμματέαςΣτεφάνου Πασχάλης                                                                    Κοντόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.