Saturday, January 19, 2019

Η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Θέμα Radio 104,6 και στον Γιώργο Κουβαρά και τον Γιώργο Πιέρρο (18/01/2019)

Η συνέντευξη της Ζωής στο Θέμα Radio 104,6 για την πρόσκληση προς τον Τσίπρα σε Debate για τη Μακεδονία, τη Συμφωνία των Πρεσπών και όλα τα μεγάλα θέματα!
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συνέντευξη στον Γιώργο Κουβαρά και τον Γιώργο Πιέρρο (18/01/19) https://youtu.be/h4tgwlQlG-4

ΕΡ: Γεια σας, κυρία Κωνσταντοπούλου.
ΖΚ: Γεια σας.
ΕΡ: Είναι χαρά μας που επικοινωνούμε μαζί σας, σήμερα. Είναι γεμάτη η επικαιρότητα από εξελίξεις, και εμείς προσπαθούμε να τις προλάβουμε και φαντάζομαι και εσείς. Λέγαμε, πριν την σύνδεσή μας, στο προηγούμενο κομμάτι της εκπομπής, συζητώντας εδώ μεταγραφές, κωλοτούμπες κτλ, για όλους αυτούς που αλλάζουν πολύ εύκολα άποψη, ξεχνάνε τι έχουν πει παλιά. Πρέπει να πούμε ότι μαζί σας, συμφωνεί-διαφωνεί κανείς, δεν έχει σημασία, τουλάχιστον λέτε τα ίδια. Αυτό νομίζω είναι κάτι που σας το πιστώνουν όλοι, φίλοι και αντίπαλοι.
ΖΚ: Νομίζω ότι αυτοί που το διαπιστώνουν και το πιστώνουν, πρέπει και να διεκδικήσουν να έχουμε, συνολικά, στην πολιτική, ανθρώπους, οι οποίοι δεν ξεπουλάνε τις ιδέες τους χάριν καμμίας καρέκλας και αυτό να μην είναι η εξαίρεση, να είναι ο κανόνας, γιατί ο λαός αυτός δεν αξίζει κάτι λιγότερο και πρέπει να το διεκδικήσει.
ΕΡ: Δεν έχετε άδικο σε αυτό. Τώρα, να ρωτήσω κάτι. Διαβάσαμε, σήμερα, με αφορμή την πρόσκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για debate, έρχεστε εσείς και λέτε στον Τσίπρα: Άσε τον Κυριάκο, και έλα σε μένα να κάνουμε debate.
ΖΚ: Ναι, σας άκουσα και το τραγούδι που βάλατε. Κοιτάξτε, πέραν της χαριτολογίας, είναι πολύ σοβαρό θέμα, το θέμα της Μακεδονίας, το θέμα της συμφωνίας αυτής που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας και ετοιμάζεται και, όπως ακούω, να την φέρει και με αντισυνταγματικό τρόπο, με επείγουσα διαδικασία για να ψηφιστεί εντός πολύ συντόμων προθεσμιών, ενώ δεν συντρέχει αυτή η περίπτωση. Έκανε, κατά την άποψή μου, προσχηματικά πρόσκληση στον κύριο Μητσοτάκη για debate. Ο κύριος Μητσοτάκης για τους δικούς του λόγους την απέρριψε. Λάθος να απορρίψει μια τέτοια δυνατότητα να λογοδοτήσει αυτός που υπέγραψε τη συμφωνία σε σχέση με το τι ακριβώς υπηρετεί και ποιον ακριβώς εκπροσωπεί. Γιατί αυτή η συμφωνία είναι μια συμφωνία επιζήμια για τον λαό μας, επιζήμια για τη χώρα μας, εξυπηρετεί, φυσικά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξυπηρετεί τη Γερμανία, εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ, εξυπηρετεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα.
ΕΡ: Τώρα, κυρία Κωνσταντοπούλου, σας ακούω που είστε πολύ κατά της συμφωνίας και έχει ενδιαφέρον αυτό για τον εξής πρόσθετο λόγο. Διότι ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει αυτή τη συμφωνία ως κατάκτηση της Αριστεράς. Και ότι είναι ακροδεξιοί όσοι είναι απέναντι. Τώρα δεν ξέρω αν σας εντάσσει σε αυτή την κατηγορία εσάς. Δεν μπορώ να το φανταστώ, αλλά τι να πω κιόλας.
ΖΚ: Δεν θα διστάσει να με εντάξει και σε αυτή την κατηγορία. Προκειμένου κανείς να επιχειρηματολογήσει όταν δεν έχει επιχειρήματα, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είπε φασίστες όλους τους πολίτες που, μαζικότατα, διαδήλωσαν κατά της διαπραγμάτευσης ήδη από τον Φλεβάρη. Είπε φασίστες τους μαθητές, φυσικά θα μας πει όλους φασίστες, όμως, το θέμα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Εάν λέει ότι αυτή είναι μια αριστερή, δήθεν, συμφωνία, αν και εγώ δεν ήξερα ποτέ η Αριστερά να παίρνει εντολές από τους Αμερικανούς και να φέρνει το ΝΑΤΟ γύρω- γύρω στα Βαλκάνια, δεν έχω υπ’ όψιν μου να είναι αριστερή θέση η υπηρέτηση της στρατηγικής του ΝΑΤΟ, αλλά εντάξει, είμαι διατεθειμένη να ακούσω τα επιχειρήματα. Εφόσον ισχυρίζεται όλα αυτά που ισχυρίζεται, εφόσον λέει ότι είναι μια συμφωνία που, δήθεν, αναβαθμίζει τη χώρα μας, ενώ αντίθετα την υπονομεύει και αφού λέει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει debate, εγώ τον προσκαλώ, δεν το λέω αστεία. Τον προσκαλώ γιατί θεωρώ ότι, και σε επίπεδο νομικό και σε επίπεδο πολιτικό και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και σε επίπεδο συνταγματικό, είμαι σε θέση να αντικρούσω ένα, ένα τα επιχειρήματα, τα οποία αρέσκεται ο κύριος Τσίπρας και οι συν αυτώ να εκφωνούν σε ακροατήρια που δεν αντιδρούν και επίσης μία προς μία τις διατάξεις αυτής της συμφωνίας, μία προς μία τις παραμέτρους της, μπορώ να τις αναλύσω και να δείξω γιατί δεν πρέπει η Ελλάδα ποτέ, ποτέ, ποτέ να κυρώσει αυτή τη συμφωνία.
ΕΡ: Αυτό είναι λογικό, το καταλαβαίνουμε, είστε και έγκριτη νομικός. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι για ποιο λόγο ζητάτε τα ρέστα μόνο από τον Πρωθυπουργό, για ποιο λόγο έχετε μόνο ένα μέτωπο.
ΖΚ: Ποιος την υπέγραψε; Εγώ την υπέγραψα;
ΕΡ: Μισό λεπτό, θέλω να σας εξηγήσω κάτι που έχει να κάνει με την πολιτική σας θέση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Για ποιο λόγο κάνετε, συνεχώς, αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση και δεν αναφέρετε καθόλου τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να σας ρωτήσω ευθέως: Προτιμάτε να πέσει μια αριστερή κυβέρνηση και να έρθει η δεξιά;
ΖΚ: Λοιπόν, πρώτον δεν με παρακολουθείτε, μάλλον.
ΕΡ: Σας παρακολουθώ και σας άκουσα και την προηγούμενη βδομάδα στον Φελέκη και στον Κούτρα, αλλά προσπαθώ να καταλάβω.
ΖΚ: Δεν πιστεύω να μην ακούσατε ότι είπα ότι ο Μητσοτάκης παρακαλάει να ψηφίσει τη συμφωνία ο Τσίπρας για να μην χρειαστεί να την ψηφίσει ο ίδιος.Θα το ακούσατε που το είπα.
ΕΡ: Δεν θεωρείτε τον Μητσοτάκη χειρότερο από τον Τσίπρα; Αυτό είναι το ερώτημα.
ΖΚ: Όχι, δεν θεωρώ ότι πρέπει ο λαός να μπει σε ένα δίλημμα ποια είναι η Σκύλα και ποια η Χάρυβδη. Μιλάμε για εξίσου κακά. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι αντιπολίτευση δεν κάνει στην Αντιπολίτευση κανείς, αντιπολίτευση κάνει στην Κυβέρνηση. Την ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα την έχει όλη δική του ο κύριος Τσίπρας. Έχουνε συνευθύνη και όλοι αυτοί που ψήφισαν μαζί του το 3ο Μνημόνιο και ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά και ο κύριος Θεοδωράκης, όλοι αυτοί οι οποίοι συνέπραξαν μαζί του στην προδοσία και μετά, αφού τους κορόιδεψε και έκανε εκλογές, έπεσαν να τον φάνε, αλλά τώρα θα τα ξαναβρούνε, όπως βλέπω, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς. Η αντιπολίτευση, όμως, δεν γίνεται σε αυτόν που δεν ασκεί σήμερα εξουσία, γίνεται σε αυτόν που ασκεί εξουσία και, δυστυχώς, την ασκεί, σε πείσμα της λαϊκής εντολής, που ήταν το ΟΧΙ, και σε βάρος του ελληνικού λαού.
ΕΡ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, υπάρχει περίπτωση να δούμε από τον χώρο της Αριστεράς, η οποία έχει προέλθει από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω δηλαδή για τον κύριο Λαφαζάνη, προφανώς για εσάς, ενδεχομένως τον κύριο Αλαβάνο, μια συνεργασία προεκλογικά;
ΖΚ: Εμείς έχουμε πει καθαρά, η Πλεύση Ελευθερίας έχει πει καθαρά ότι θα κατέβει στις εκλογές αυτόνομα και ανεξάρτητα ως Πλεύση Ελευθερίας. Έχουμε πει ξεκάθαρα και το λέμε σε όλους τους τόνους ότι δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά. Απευθυνόμαστε, δηλαδή, σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους αριστερούς πολίτες, διότι και η αριστερά, από την οποία εγώ προέρχομαι, δεν μπορεί να υπάρξει σε μια ρημαγμένη και αποδεκατισμένη κοινωνία. Πρώτα πρέπει να σηκωθεί στα πόδια της η κοινωνία, πρώτα πρέπει να παλέψουν όλοι οι άνθρωποι και μετά μπορούμε να συζητήσουμε παραμέτρους πολιτικής αναφοράς. Όμως, αυτή τη στιγμή, το κρίσιμο και το ζωτικό είναι ο λαός αυτός να μην παραιτηθεί, όπως προσπαθεί να τον κάνει αυτή η Κυβέρνηση, να μην σηκώσει τα χέρια ψηλά, να μην αυτοπεριθωριοποιηθεί, αλλά να παλέψει, να διεκδικήσει και να πάρει πίσω το μέλλον του και τη ζωή του.
ΕΡ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, μετά το διαζύγιο που είχαμε σε αυτή την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, θεωρείτε ότι έχει μια νέα ρότα, μια ενίσχυση ο Πρωθυπουργός; Και το λέω αυτό γιατί, αυτή τη στιγμή, προχωρά σε συνεργασίες με στελέχη της κεντροαριστεράς, κάνει αυτό το άνοιγμα και εδώ δημιουργείται και ένα αφήγημα που λέει ότι φτιάχνεται, πλέον, ένα προοδευτικό μπλοκ εξουσίας απέναντι στην δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Αυτό δεν δίνει μια νέα δυναμική στον κύριο Τσίπρα;
ΖΚ: Συγχαρητήρια να του πούμε. Και ο κύριος Σημίτης κάτι τέτοιο οραματιζόταν. Εγώ δεν είμαι θαυμάστρια του κυρίου Σημίτη, ούτε της πολιτικής του, ούτε των πολιτικών τεχνασμάτων που μετερχόταν για να δικαιολογήσει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε και υπηρέτησε. Ο Τσίπρας, βέβαια, είναι ακόμα πιο νεοφιλελεύθερος, το έχει αποδείξει, και ακόμα πιο αδίστακτος, κάτι που δεν το φανταζόμασταν. Δυστυχώς. Από ‘κει και πέρα, θα μου επιτρέψετε να πω, τοποθετήθηκα για το ζήτημα Καμμένου – Τσίπρα, είναι απολύτως συνεννοημένη όλη η εξέλιξη και είναι, απολύτως εκ του ασφαλούς, όλες τους οι συνεννοήσεις ώστε, κατά το δυνατόν, να χάνουν τα λιγότερα δυνατά και να διατηρούν τα περισσότερα δυνατά. Γιατί, προς χάρη του κυρίου Καμμένου, άλλαξε ο Κανονισμός της Βουλής για να μπορεί να έχει κοινοβουλευτική ομάδα με πέντε βουλευτές, ενώ παλιότερα ήταν δέκα και να μπορεί να έχει και Αντιπρόεδρο της Βουλής, ενώ παλαιότερα δεν δικαιούτο. Αυτά τα προνόμια τα διατηρεί, και ο κύριος Τσίπρας τον διευκολύνει να τα διατηρεί. Αντίστροφα, ο κύριος Καμμένος δεν έχει κάνει καμμία σοβαρή τοποθέτηση σε σχέση με τις καταγγελίες του, που έχουν μια σημασία για τον ελληνικό λαό. Όταν μιλάμε για συναλλαγή και χρηματισμό κυβερνητικών προσώπων και όταν αυτά διατυπώνονται σε Υπουργικό Συμβούλιο και όταν παρακολουθούμε διαδικασίες μαφιόζικες αλληλοεξόντωσης, εκβιασμών, επιστολών Κοτζιά, οι οποίες παραμένουν στο συρτάρι και ούτω καθεξής, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ μιλάμε για μια πολύ, πολύ βρώμικη ιστορία. Ότι είναι βρώμικη η ιστορία των Πρεσπών το καταλαβαίνει ο καθένας και από τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα. Και τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, τις συναλλαγές και τις ψηφοφορίες, οι οποίες μετατοπίζονταν από το πρωί για το βράδυ και από την μια μέρα για την επόμενη.
ΕΡ: Και θεωρείτε ότι έτσι βαδίζουμε και εδώ δηλαδή, στην ψηφοφορία της επόμενης Παρασκευής;
ΖΚ: Εγώ θεωρώ, ξεκάθαρα ότι και η ψηφοφορία η προχθεσινή και η ψηφοφορία, δεν ξέρω αν έχει προσδιοριστεί και ούτε μπορεί κανονικά να έχει προσδιοριστεί.
ΕΡ: Μάλλον για την επόμενη Παρασκευή είπε ο κύριος Βούτσης. Ο κύριος Βούτσης είπε ότι θα έρθει την άλλη Παρασκευή για κύρωση.
ΖΚ: Ο κύριος Βούτσης, ως Πρόεδρος της Βουλής, έχει μόνο αρμοδιότητα να εισηγείται στην Διάσκεψη των Προέδρων. Δεν μπορεί να προκαθορίζει ούτε το αποτέλεσμα της Διάσκεψης, ούτε το αποτέλεσμα της απόφασης των Επιτροπών. Άρα, Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος προανακοινώνει πότε θα συζητηθεί κάτι στην ολομέλεια είναι Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος έχει προκαταλάβει τις διαδικασίες και εκτίθεται.
ΕΡ: Γενικά θεωρείτε ότι το κάνει αυτό ο κύριος Βούτσης; Έτσι κινείται, όπως περιγράφετε;
ΖΚ: Πάντα έτσι κινείται ο κύριος Βούτσης και τώρα ακόμη περισσότερο. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Πρόεδρος της Βουλής ξέρετε ποιες ήταν οι ενέργειες του; Να καταργήσει την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, να μου κλειδώσει τα γραφεία, νομίζοντας πω έτσι κάτι πετυχαίνει, να κατασχέσει τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας και ούτω καθεξής. Από τον κύριο Βούτση περιμένουμε ακόμα να φέρει το πόρισμα της Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016.
ΕΡ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, επειδή εσείς έχετε και ένστικτο πολιτικό, ανεξάρτητα από την πολιτική σας πορεία και τις καταβολές σας από την Αριστερά, θέλω να πάμε σε κάτι που αφορά όλα τα κόμματα, με βάση αυτό που έγινε τώρα στη Βουλή, με τις μεταγραφές βουλευτών και με το ότι πάνε να διαλυθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των μικρών κομμάτων. Πείτε ότι εσείς, και το ευχόμαστε αυτό, μπαίνετε στη Βουλή. Δεν θα πάτε σίγουρα για Κυβέρνηση ή για Αξιωματική Αντιπολίτευση, με τουλάχιστον τα βασικά δημοσκοπικά δεδομένα που έχουμε τώρα. Πώς θα ξέρουν οι πολίτες ότι οι δικοί σας βουλευτές και εσείς δεν θα κάνετε μεταγραφές σε άλλα κόμματα; Γιατί όλοι οι πολίτες τώρα αυτό αναρωτιούνται. Θα ψηφίσουμε τώρα ένα μικρό κόμμα και μετά θα τους βρούμε αλλού;
ΖΚ: Κοιτάξτε, για μένα οι πολίτες ξέρουν. Διότι δεν είναι τι θα κάνω, ξέρουν τι έκανα και αν ποτέ τους πούλησα και αν ποτέ τα έστριψα ή έκανα κωλοτούμπες. Επομένως, δεν έχουν τέτοια ανησυχία. Από εκεί και πέρα, φυσικά αυτό το φαινόμενο το οποίο οργίασε τις προηγούμενες μέρες, είναι ένα φαινόμενο το οποίο απαξιώνει, εντελώς, την κοινοβουλευτική λειτουργία, σε μια χώρα, όμως, στην οποία η Κυβέρνηση έχει παραδώσει τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές. Σε μια χώρα που αποδέχτηκε ότι η Βουλή είναι μόνο η σφραγίδα των δανειστών. Και η Βουλή, όπως έχετε δει, κινητοποιείται μόνο με την άδεια των δανειστών, αυτό ήταν και γραμμένο στο 3ο Μνημόνιο και πλέον κινητοποιείται και ενεργοποιείται για να φέρει άρον-άρον μια συμφωνία, η οποία δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, η οποία, κυρίως, δεν έχει και συνταγματικές προϋποθέσεις για να εισαχθεί στη Βουλή και, επιπλέον, εισαγόμενη στη Βουλή δημιουργεί για την Ελλάδα τετελεσμένα, τα οποία δεν έχουν υπάρξει ως τετελεσμένα από τη γείτονα. Στη γείτονα, όπως ξέρετε, δεν έχουν υπογραφεί τα νομοθετήματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχει, δηλαδή, πολύ σοβαρό επιχείρημα σε μια επόμενη κατάσταση στα Σκόπια να πούνε «Άκυρα όλα αυτά, δεν μας δεσμεύουν, τα παίρνουμε όλα πίσω.» Για ποιο λόγο, λοιπόν, ο Τσίπρας θέλει ντε και καλά να δεσμεύσει την Ελλάδα και τους Έλληνες σε κάτι που οι Σκοπιανοί αυτή τη στιγμή δεν δεσμεύονται καν;
ΕΡ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας ευχαριστούμε πολύ που μας απαντήσατε σε όλα τα ερωτήματα και σας καλώ εδώ, δημόσια, μιας και τα έχουμε όλα πάνω στο τραπέζι, να κάνουμε κουβέντα με περισσότερο χρόνο στο Action24 και στο Brainstorming.
ΖΚ: Με πολλή χαρά. Εγώ δεν φοβάμαι τη συζήτηση και περιμένω την απάντηση του Πρωθυπουργού στη δική μου πρόσκληση.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.