Friday, May 10, 2019

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Αμερικανό-Ελληνική Προοδευτική Μορφωτική Ένωση, AHEPA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λόη Λαμπριανίδη και αντιπροσωπείας της AHEPA(American Hellenic Progressive Educational Association - Αμερικανό-Ελληνική Προοδευτική Μορφωτική Ένωση), επικεφαλής της οποίας ήταν οι κ.κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, κυβερνήτης της AHEPAHELLAS, Phano Pitir, ύπατος κυβερνήτης Ευρώπης και Peter Baltis, πρώην ύπατος κυβερνήτης, και παρουσία των μελών ΔΣ της ελληνικής περιφέρειας AHEPAHELLAS, ήτοι των κ.κ. Κωνσταντίνου Βαρσάμη, Παναγιώτη Ριζόπουλου, Κωνσταντίνου Κοζυράκη, Δημήτριου Στίγκα, Δημήτριου Τσόπελα, καθώς και του κυρίου Κωνσταντίνου Δρούγου, του μέλους του τμήματος 25 Delfi της Νέας Υόρκης, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την προώθηση των στόχων της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».


Η πρωτοβουλία αυτή (https://www.knowledgebridges.gr/) φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της φυγής του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Στόχος της είναι η «διασύνδεση» όλων των Ελλήνων επιστημόνων ανεξάρτητα σε ποια χώρα του κόσμου βρίσκονται ώστε να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική κοινότητα (e-community). Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, είτε είναι πρόσφατοι μετανάστες, είτε είναι μετανάστες προηγούμενης γενιάς, απευθύνεται δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των 8 και πλέον εκατομμυρίων της ελληνικής ομογένειας, που μπορεί να εξελιχθεί σε μια τεράστια πηγή δύναμης για την χώρα μας.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η διασύνδεσή τους με τη χώρα για όσο διάστημα παραμένουν εκτός Ελλάδας, ώστε να μεταφέρουν εδώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκομίζουν αλλού, είτε επιλέγουν να συνεχίσουν να ζουν στο εξωτερικό, είτε ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ή και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να δημιουργήσει «γέφυρες» που θα επιτρέψουν στους Έλληνες του εξωτερικού να επανασυνδεθούν με τη χώρα μέσω της συνεργασίας με ελληνικούς επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς.  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.