Sunday, May 12, 2019

Το στοίχημα των εκλογών



Της Ελένης ( Έλενας) Σταύρου

Έχοντας μπει σε μία έντονη προεκλογική περίοδο, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η πλειοψηφία του πληθυσμού συμμετέχει σε κάποιο ψηφοδέλτιο, γεγονός που σε πρώτη ανάγνωση φαντάζει θετικό.  Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση που καλούμαστε συνολικά να αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα και με γνώμονα το καλό του τόπου.
     Σε αυτή την εκλογική διαδικασία καλούμαστε να αποφασίσουμε για τους εκπροσώπους της χώρας στην Ευρωβουλή, για τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο του τόπου μας. Για πρώτη φορά όμως έχουμε να ψηφίσουμε για το τοπικό Συμβούλιο κάθε χωριού ή κωμόπολης, χωρίς αυτό να συνδέεται με καμία δημοτική αρχή. Με πιο απλά λόγια, σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν ψηφοδέλτια χωρίς καμία εξάρτηση με κάποιο δήμαρχο ή κάποιο πολιτικό φορέα και χωρίς κανέναν επικεφαλής. Όλοι ίσοι,  αυτόνομοι,  ίσως και χωρίς καμία προηγούμενη επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση.
     Αν και πρόκειται για μία θετική εξέλιξη στις εκλογικές διαδικασίες καθώς δε «χρωματίζει» και δεν εγκλωβίζει κανέναν πολίτη που θέλει να έχει συμμετοχή στα κοινά, θεωρώ πως αφενός ανακοινώθηκε επίσημα πιο αργά από ότι θα έπρεπε, αφετέρου σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησε ένταση και πόλωση πέραν του δέοντος. Σε κάποιες περιπτώσεις, (όχι απαραίτητα στη δική μας περιοχή) δίχασε οικογένειες  και έφερε ακραίες εντάσεις, κάτι που κάνει τον καθένα από μας να χάνει το όλο νόημα. Όπως και να έχει,  όποια και αν είναι τα αποτελέσματα, θα πρέπει ο καθένας να αφήσει στην άκρη εγωισμούς και  αντιπάθειες και τα τοπικά συμβούλια ανά την Ελλάδα να δουλέψουν με σύμπνοια και πάθος για να προσφέρουν στον τόπο τους και τα παιδιά τους μια καλύτερη καθημερινότητα,  περισσότερες ευκαιρίες για εργασία και δυνατότητες για εξέλιξη στον τόπο τους.
     Ο δικός μας τόπος , λοιπόν,  η Σιντική έχει πολλά να προσφέρει αν αξιοποιηθούν ανάλογα οι φυσικοί πόροι, τα ήδη «κεκτημένα» δρώμενα όπως το καρναβάλι Σιδηροκάστρου αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό με σκέψη, σχεδιασμό και φυσικά με το βλέμμα στο μέλλον. Το μεγάλο στοίχημα είναι όλα τα τοπικά συμβούλια να ενεργήσουν συνολικά και χωρίς καμία εμπάθεια, ώστε εκτός των άλλων,  να δείξουν πως η «ιδέα» αυτή της ανεξαρτητοποίησης από κάθε πολιτικό κίνητρο μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής.
   Δηλώνω κι εγώ λοιπόν παρούσα σε αυτό τον αγώνα για το τοπικό Συμβούλιο με το συνδυασμό Αδέσμευτη Πρωτοβουλία για το Σιδηρόκαστρο και καλώ τους κατοίκους Σιδηροκάστρου, Αμπέλας, Φαιας Πέτρας, Σχιστόλιθου και Θερμοπηγής να στηρίξουν το συνδυασμό μας αλλά και εμένα προσωπικά και δεσμεύομαι πως ο καθένας από μας εφόσον εκλεγεί, θα δουλέψει ακατάπαυστα με μόνο μέλημα τη βελτίωση της ζωής και την ανάπτυξη του τόπου.
Ελένη (Έλενα) Σταύρου
Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, κα Ελένη (Έλενα) Σταύρου του Δημητρίου. Από το Σιδηρόκαστρο, αυτή τη στιγμή μένει Σέρρες. Απόφοιτος του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.