Thursday, May 16, 2019

Σάββας Σιδηρόπουλος: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗ

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους δημότες Σιντικής, ιδιαίτερα δε τους συγχωριανούς μου που πέρα από κάθε πίεση, στήριξαν το πρόσωπό μου δυνατά, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 μέχρι σήμερα.
Ακόμη να ευχαριστήσω τους δημότες και φίλους του πρώην Δήμου Πετριτσίου που ήταν η βάση, ο κορμός της δύναμή μου σε όλη την εικοσαετία, τοποθετώντας με, με την ψήφο τους δύο φορές στην πρώτη θέση από όλους τους συνυποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.
Η στήριξή τους για εμένα ήταν ιδιαίτερη τιμή και η αγάπη τους αι η αφοσίωσή τους μεγάλη.
Τους ευχαριστώ θερμά και δεν τους ξεχνώ ποτέ.



Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα της προσφοράς των εργασιών μου σε όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ ζήλο, χωρίς καμία διάκριση, εξυπηρετώντας τους και δίνοντας λύση σε κάθε πρόβλημά τους.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλο το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου που παρά την από κάθε χρόνο μείωση του, αγόγγυστα πρόσφερε τις αξιοπρεπείς υπηρεσίες του, ιδιαίτερα δε την Γραμματέα του Προεδρείου κα Ευαγγελία Καλοπούλου, που ήταν, είναι και παραμένει άψογη στο αντικείμενο της υπηρεσίας της.
Θέλω να γνωστοποιήσω όλους τους δημότες και φίλους για την μη υποβολή της υποψηφιότητάς μου με τον συνδυασμό του Δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη.
Δεν ήταν εμπόδιο ούτε η ηλικία μου, ούτε η επιθυμία μου να μην παρών σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές, έχοντας και το μυαλό καθαρότερο και την εμπειρία μου πλουσιότερη.
Σας διαβεβαιώνων ότι δεν είπα ποτέ ψέματα σε κανέναν σας, απεναντίας απεχθάνομαι αυτούς που ψεύδονται ασύστολα και αυτούς που δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, όσα κι αν έκανε, δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις προσδοκίες όλων μας.
Οι υποσχέσεις του ήταν πάμπολλες, όπως και η μη υλοποίηση πολλών από αυτές, βαρύνουν όλους μας και βασικά τον εαυτό του. Δίνουμε υπόσχεση για λίγα και πετυχαίνουμε πολλά.
Η υπόσχεσή του ότι θα γέμιζε την χωμάτινη λίμνη Ομαλού, μέσα στους τρεις επόμενους μήνες, πέρασε ολόκληρη η πενταετία και η υπόσχεσή του ήταν λόγια του αέρα.
Η χωμάτινη λίμνη Ομαλού ήταν έργο της Δημαρχίας Ταλιουρίδη Θεόδωρου 2002-2006.
Η λίμνη, ένα έργο μακράς πνοής, 60.000 κυβ. αρδεύσιμου νερού, δέκα στρέμματα γης η επιφάνειά της, δέκα μέτρα βάθους με υπόγειο αρδευτικό σύστημα 1500 μέτρων και δυνατότητα άρδευσης εκατοντάδων στρεμμάτων, και ακόμη να κρατήσει τους νέους αγρότες στο χωριό. Ακόμη και σήμερα παραμένει ανενεργή.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καμία δυσκολία, παρά μόνο η λέξη απραξία του νυν δημάρχου και των δύο προκατόχων του βασικότερα.
Η αποποίηση των ευθυνών τους, ο ένας μετά τον άλλον, έδωσαν την εικόνα της αδυναμίας τους και παράβασης καθήκοντός τους.
Οι αρχές του δημάρχου δεν συμβαδίζουν με τις αρχές τις δικές μου και άλλων φυσικά.
Με την ιδιότητα της προηγούμενης εργασίες του, πίστευα ότι το Στρατόπεδο Βυρώνειας που στην κυριολεξία λεηλατήθηκε, και περίμενα να το αξιοποιήσει.
Το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Πετριτσίου παραμένει ανενεργό, ένα κτίριο για το οποίο δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ όλα του Νομού ολοκληρώθηκαν.
Ασυμβίβαστες οι ενέργειές του, με τον τρόπο χειρισμού σε προβλήματα που προέκυπταν.
Γενικά οι συμπεριφορές προς όλους δεν ήταν οι καλύτερες και κάποιες θα μπορούσα να πω και αχαρακτήριστες.
Ο Δήμαρχος Σιντικής πάρα πολλές φορές λειτούργησε σαν να βρίσκεται ακόμα σε μια στρατιωτική μονάδα.
Όλα τα ξέρει, όλα τα γνωρίζει και άλλα πράττει.
Έγγραφα – επιστολές, εισερχόμενα και με αποδέκτη τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:
α) Επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου
β Έγγραφο εισερχόμενο με mail δημότη Τ.Α. Πλατανακίων, και πόσα άλλα προφανώς;
Το μεν πρώτο το κράτησε στο συρτάρι του και το δεύτερο το χαρακτήρισε και το έδωσε στον Αντιδήμαρχο διοίκησης, αναρμόδιος αποδέκτης και ο πρόεδρος (δηλαδή εγώ) ενημερώθηκα μετά από δύο μήνες από τους συναδέλφους της αντιπολίτευση και τις εφημερίδες για την επιστολή του Σεβασμιωτάτου και για το mail του δημότη, μετά από επίμονα τηλέφωνα του δημότη, ψάχνοντας πληροφορήθηκα ότι δόθηκε σε αναρμόδιο πρόσωπο και δεν απαντήθηκε καθόλου. Και τι ήθελε ο δημότες, να έλθει στη συνεδρίαση και να του δώσω τον λόγο να αναφερθεί για το αίτημά του.
Στην Τρίτη συνεδρίαση κάλεσα τον εν λόγω δημότη να έλθει, για να του δώσω τον λόγο και εδώ ήταν αντίθετοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος.
Προσβλήθηκε το πρόσωπό μου μπροστά στους συναδέλφους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, από τον τρόπο λειτουργίας του κ. Δημάρχου, ενώ έπρεπε πάραυτα να ενημερωθώ και για τα δύο ως αρμόδιος για την εισαγωγή ή μη στα θέματα συνεδρίασης του Δ.Σ.
Φαίνεται ότι τα κατάλοιπα του στρατού δεν τα απέβαλλε παντελώς και λειτουργεί ως 2ο Γραφείο και διοικητής στρατιωτικής μονάδας.
Ξεχνά φυσικά, πως στην αυτοδιοικητική μας ενασχόληση και θέση, ότι άρχουμε ανθρώπων οικογενειαρχών και όχι φαντάρων, και ότι δεν άρχουμε εσαεί.
Για ποιους λόγους και άλλους πολλούς παρέμεινα την τελευταία στιγμή οικιοθελώς έξω από τον συνδυασμό του Φώτη Δομουχσίδη και για λόγους καθαρά συνείδησης δεν εντάχθηκα σε κανέναν άλλο συνδυασμό.
Λυπάμαι για κάποιους συναδέλφους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος) που δεν ήμουν συνεργάσιμος, ευτυχώς ολίγοι, μα πιο πολύ λυπάμαι για τους εξαίρετους συναδέλφους που δεν θα είμαστε μαζί, συνέχιση του κοινού αγώνα της εξυπηρέτησης και λύσης των προβλημάτων των δημοτών μας και της μεταξύ μας συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και σεβασμού μας.
Καλή τύχη και νίκη σε όλους!
Εύχομαι υγεία και δύναμη, να είναι συνεργάσιμοι όποιος και όποιοι εκλεγούν συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για το καλό του Δήμου μας.

Σάββας Σιδηρόπουλος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.