Friday, May 17, 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


«Ένας αιώνας συμπληρώνεται από το γεγονός που σφράγισε την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και οδήγησε στην οριστική έξωση των προγόνων μας από την υπερήφανη γη των Κομνηνών. Η 19η Μαΐου είναι μια μαύρη ημέρα  για σύσσωμο τον Ελληνισμό, ημέρα πόνου, εθνικής μνήμης και περισυλλογής.

Συμβολίζει την αρχή του τέλους, τη Γενοκτονία 353.000 και πλέον αδελφών μας, αθώων ψυχών, θυμάτων μας διεστραμμένης στρατηγικής που αξιοποίησε κάθε πρόσφορο μέσο, όπως εκτοπίσεις, βιασμούς, δολοφονίες, κρεμάλες, τάγματα εργασίας για να πετύχει τον τελικό της στόχο.
Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι διαχρονικό: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της μαρτυρικής, ιστορικής αλήθειας, τη διατήρηση της ζώσας μνήμης. Η Πολιτεία δυστυχώς απουσιάζει από αυτό το προσκλητήριο της ευθύνης, παραμένει αναιμική η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις αλλά και στις προσπάθειες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Απόλυτη προτεραιότητα μας στην επόμενη ημέρα του δήμου Θεσσαλονίκης, η λειτουργία Μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού το οποίο θα ¨αγκαλιάσει¨ όλο τον Προσφυγικό Ελληνισμό.  
Διεκδικούμε τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των προγόνων μας, τη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, απαιτούμε σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και θα παραμείνουμε στις επάλξεις αυτού του τίμιου και καθαγιασμένου αγώνα μέχρι τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση…»


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.