Friday, May 10, 2019

Στο Μαυροβούνιο για την Αειφόρο υδατοκαλλιέργεια και αλιεία η Ολυμπία Τελιγιορίδου



Στο 4ο Φόρουμ για το περιβάλλον και τη διεύρυνση στην Αδριατική και το Ιόνιο που διοργάνωσε η ΕΕ στο Μαυροβούνιο συμμετείχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η Υφυπουργός ήταν ομιλήτρια στη συζήτηση με θέμα : «Αειφόρος υδατοκαλλιέργεια και αλιεία στην περιοχή της Αδριατική και Ιονίου». Κατά την διάρκεια της συνόδου η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αλιεία και ιχθυοκαλλιέργεια.


Ειδικότερα κατά την τοποθέτησή της η κ. Τελιγιορίδου τόνισε ότι το περιβάλλον των ελληνικών θαλασσών, εξασφαλίζει την πολύ καλή ποιότητα των αλιευτικών αποθεμάτων και ότι, ο τομέας της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, λόγω της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας και των πολύ καλών πρακτικών που ακολουθούνται, έχει απεριόριστες δυνατότητες για την περαιτέρω εξέλιξη του τομέα. Επισήμανε επίσης την αναγκαιότητα για τη συνεργασία των χωρών της περιοχής και τη διαμόρφωση κοινών στόχων στην αλιευτική πολιτική.

Επίσης, ειδική αναφορά έκανε η κα. Τελιγιορίδου και στον αλιευτικό τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στη διατήρηση των αλιευτικών αποθεμάτων.






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.