Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

Χρήστος Γιαννούλης: Αποφασισμένοι να δουλέψουμε για τη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού


«Σήμερα, ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δηλώνουμε με στεντόρεια φωνή ότι δεν ξεχνάμε τη βαρβαρότητα, τα θύματα, τον ξεριζωμό, τον μετέπειτα αγώνα επιβίωσης των Ποντίων Ελλήνων στην ιστορική τους πατρίδα. Δηλώνουμε ακόμα  την ακλόνητη αποφασιστικότητά μας να δουλέψουμε για τη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, για να μείνει η μνήμη ζωντανή στις επόμενες γενιές. Όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τη δικαίωση των ζώντων και αποθανόντων Ποντίων αδελφών μας», δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούληςυποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για την 19η Μάη, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» για την Κεντρική Μακεδονία, ήταν παρών στη συνάντηση των ποντιακών σωματείων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την πρώτη συνάντησή των ποντιακών οργανώσεων με Έλληνα πρωθυπουργό.  
 
Μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την  ανάδειξη του χώρου των Απολυμαντηρίων, στην Αρετσού της Καλαμαριάς, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20.000 Πόντιοι πρόσφυγες, ως χώρου μνήμης και ιστορικής αλήθειας. Οι λαοί οφείλουν να γνωρίζουν και να θυμούνται την ιστορία τους. Η  δημιουργία μνημείου στον τόπο από όπου αναγκαστικά περνούσαν οι Πόντιοι πρόσφυγες, πριν την είσοδό τους στη Θεσσαλονίκη, θα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».
 
Ο Χρήστος Γιαννούλης το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μάϊου, παραβρέθηκε στην  εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσαν στην Αξιούπολη 7 ποντιακά σωματεία της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, ενώ σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, στο ναό της Του Θεού Σοφίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.