Saturday, May 18, 2019

Κέλυ Βαλταδώρου: Ώρα για "Πράξεις"


Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Σερρών με το συνδυασμό "Πράξεις" για τη Μακεδονία με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου, κα Καλλιόπη (Κέλυ) Βαλταδώρου, παραχώρησε συνέντευξη στη Γραφίδα Σιντικής και στην αρθρογράφο της, Ελένη Σταύρου, αναφορικά με τη συμμετοχή της στις Περιφερειακές εκλογές, στο γραφείο της στις Σέρρες, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.

1: Κυρία Βαλταδώρου, είστε μια νέα γυναίκα, δικηγόρος, γνωστή στην κοινωνία των Σερρών για την ενασχόληση της με τα κοινά. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πως αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα  ως περιφερειακός σύμβουλος.
Η απελπισία! Και ο θυμός! Ε, δεν «καταδέχομαι» να είμαι, να μένω, να εργάζομαι στον πιο φτωχό νομό της χώρας. Κάποιος φταίει γι αυτό! Δεν είναι μόνο «ζήτημα» της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Με τις ίδιες ακριβώς κυβερνήσεις, άλλοι περιφερειάρχες, μεγαλούργησαν. Έχω αναφερθεί και άλλες φορές στο φωτεινό παράδειγμα της Κρήτης (σε σύγκριση με την οποία έχουμε τα ίδια, αν όχι πολλά περισσότερα- πχ. Τον μεγαλύτερο κάμπο της χώρας). Ας αναφέρω και ένα ακόμη (ομοϊδεάτη του κ. Τζιτζικώστα): ο κ Μπακογιάννης έκανε πολύ περισσότερα έργα, σε μια περιφέρεια άκρως ορεινή και απομονωμένη. Πείτε μου ένα έργο στον νομό μας! ΕΝΑ! Πείτε μου εάν «έπεσε» κάποιου ένα κυβικό τσιμέντου! Αρχής γενομένης από την «είσοδο» των Βαλκανίων στην χώρα μας...

2: Τι ήταν αυτό στο συνδυασμό του κυρίου Παπαστεργίου αλλά και στον ίδιο που σας έπεισε πως αξίζει να δώσετε αυτή την εκλογική μάχη στο πλευρό του;
Ο συνδυασμός μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο περιφέρειας, απαρτίζεται από πρόσωπα που μπορεί να μην είναι τηλεοπτικά προβεβλημένα, αλλά είναι καταξιωμένα στην κοινωνία που δραστηριοποιούνται και στο χώρο εργασίας τους. Κανείς μας δεν αγωνίζεται για την παράταξη, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του, την επαγγελματική ή οικονομική αποκατάσταση, έμμισθη θέση, ή διορισμό σε Δ.Σ. 
Όσοι συμμετέχουμε σ αυτήν την προσπάθεια, κινούμαστε με μοναδικό γνώμονα την επιθυμία μας να ζήσουμε σε έναν καλύτερο τόπο. Να πάψουμε να «ντρεπόμαστε» για την μοναδική πρωτιά που έχει ο νομός μας: αυτόν στην κατάταξη της φτώχιας.
Όλα αυτά μας τα «ενέπνευσε» ο επικεφαλής μας. Ένας άνθρωπος ακούραστος, με επιστημονική κατάρτιση, γνώσεις και πολιτική εμπειρία, καταξιωμένος στον χώρο εργασίας του (δ/της Ακτινολογικού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου), με σαφές «όραμα» για την περιφέρεια, τεκμηριωμένες προτάσεις και κυρίως «άλλη» νοοτροπία, Όχι του «φαίνεσαι», αλλά του «είναι», πολέμιος του νεποτισμού, των φαινομένων οικογενειοκρατίας, αξιοπρεπής και εργατικός ουσιαστικά. Δεν τον «αφορούν» τα λόγια, αλλά οι Πράξεις. 

3: Ποια στοιχεία της προσωπικότητας σας θεωρείτε πως αξίζουν της προσοχής των ψηφοφόρων; 
Μου είναι πάντα δύσκολο να απαντώ σε τέτοια «άβολη» ερώτηση. Το έχω πει πολλές φορές και είναι πεποίθηση μου, ότι η ακαδημαϊκή κατάρτιση και μόνο δεν αρκεί. Αυτό που θα ζητούσα να «εκτιμηθεί» είναι ο «τρόπος» ενασχόλησης μου με τα «κοινά», ότι προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς ποτέ να διεκδικήσω οποιοδήποτε  «αντάλλαγμα», ότι έμεινα σταθερή στις απόψεις μου (ασχέτως εάν κάποιος συμφωνεί ή όχι με αυτές), δεν «λάκισα» στα δύσκολα, δεν επέλεξα ποτέ τον «εύκολο» δρόμο. Και ο «τρόπος» με τον οποία 15 χρόνια εργάζομαι ως δικηγόρος: σεβόμενη ήσουν μου εμπιστεύονται την τιμή, την υπόληψη τους, την ζωή, την περιουσία τους, αλλά και τον «αντίδικο». Και κυρίως, ότι ποτέ δεν φοβήθηκα την δουλειά. Τις ατέλειωτες ώρες εργασίας, προκειμένου να έλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

4: Αριθμήστε μας 5 ζητήματα που θεωρείτε ότι συνιστούν σοβαρά προβλήματα για την περιοχή των Σερρών.
Α) το κάκιστο οδικό δίκτυο, το οποίο είναι και το πιο επικίνδυνο σε όλη την περιφέρεια. Ο δρόμος μετά το Σιδηρόκαστρο προς Ροδόπολη ή Βουλγαρία, το δίκτυο Σέρρες- Δράμα, ο δρόμος Στρυμωνικό -Ασπροβάλτα, ειναι κάποια μόνο «χαρακτηριστικά» παραδείγματα 
Β) ο εγκαταλελειμμένος κάμπος (κανένα έργο υποδομής δεν έχει ούτε καν σχεδιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια διοίκησης της περιφέρειας από τον κ. Τζιτζικώστα και την παράταξη του. Υπάρχουν περιοχές στον νομό που ακόμη ποτίζουν με γεωτρήσεις!)
Γ) η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για οποιοδήποτε «πόλο έλξης» ξένου χρήματος στον τόπο (από τον Λαιλιά και την λίμνη Κερκίνης μέχρι το μνημείο Καστά, το σπήλαιο Αλιστράτης η το φαράγγι του Αγγίτη, τις ιαματικές πηγές και τα μοναστήρια μας). Η περιφέρεια είναι ΑΠΟΥΣΑ, περιμένοντας μόνο από τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες..
Δ) η ανοργανωσιά και η αδιαφορία απο μέρους της περιφέρειας για την εξεύρεση χρημάτων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς ενίσχυση των τοπικών οικονομιών. Το ΕΣΠΑ 2014-2020 τελειώνει σε λιγότερο απο ένα χρόνο και η περιφέρεια τώρα, προεκλογικά θυμήθηκε να βγάλει προσκλήσεις ενδιαφέροντος για προγράμματα που αφορούν όσους εργάζομαι στον τομέα των υπηρεσιών, του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού. Τώρα... Και μάλιστα χωρίς καμία προετοιμασία... (κανείς πχ δεν μας ενημέρωσε ότι προκειμένου να ενταχθούμε στο πρόγραμμα, έπρεπε να απασχολούμε 2 άτομα πλήρους απασχόλησης στις επιχειρήσεις μας).  Αυτά τα χρήματα τα αποστερήθηκε η αγορά και συνεπώς όλοι μας, άμεσα ή έμμεσα.
Ε) η (με συγχωρείτε για την έκφραση) σκόπιμη και σκοπούμενη έλλειψη σχεδιασμού για οτιδήποτε «αναπτυξιακό» στον νομό μας, μπας και πάψουμε κάποια στιγμή να μοιραζόμαστε την φτώχεια μας, και να πάψουν νέοι άνθρωποι να μεταναστεύουν όχι μόνο εκτός Σερρών αλλά και εκτός Ελλάδας. ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει σχεδιαστεί για τις Σέρρες. Θα ήθελα κάποιος να μας εξηγήσει για ποιον λόγο η Χαλκιδική ή η Κατερίνη έχει πενταπλάσιο προϋπολογισμό σε έργα σε σχέση με μας...
Και αν μου επιτρέπετε να προσθέσω και έναν έκτο «πρόβλημα» που μας «προέκυψε» χάριν των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί ο κ. Γιαννούλης, με την βοήθεια, βεβαίως, του «χάρτινου», σχεδόν προσβλητικού με τα λόγια του, δήθεν «μακεδονομάχου» νυν Περιφερειάρχη (ο οποίος «περιχαρής» έλαβε την στήριξη των ΑΝΕΛ κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση- αντάρτης τότε του κόμματος της ΝΔ, κάτι που «δυστυχώς» ξεχνούν οι συμπολίτες μας, που ανήκουν ιδεολογικά σ αυτό τον χώρο) θα έλεγα και το Σκοπιανό (Αρνούμαι να το ονομάσω «μακεδονικό»! Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα!). Θα πρέπει να στοχευμένες ενέργειες, να περισώσουμε την αξιοπρέπεια μας, την ψυχή μας, την ταυτότητα, την γλώσσα μας! Αλήθεια, τι έχει εμπράκτως σχεδιάσει ο κ. Τζιτζικώστας; (Για τον κ. Γιαννούλη, ξέρουμε την άποψη του. Μάλιστα όσους διαφωνούμε, μας ονομάζει «φασίστες»). Τι έκανε για να προστατεύσει τις μακεδονικές επιχειρήσεις; Αλήθεια, τουλάχιστον με τις ταμπέλες, έκανε κάτι ο κ. Τζιτζικώστας;;; Ή «λόγια» ήταν και αυτά;  

5: Αν υποθέσουμε ότι η επομένη των εκλογών βρίσκει το συνδυασμό σας νικητή, δεσμεύεστε ότι μπορούμε ως Σερραίοι να ελπίζουμε σε καλύτερη αντιμετώπιση, αφού για την σημερινή Περιφέρεια ήμασταν σχεδόν ανύπαρκτοι? 
Οι «δεσμεύσεις» και τα «θα» ανήκουν στον συνδυασμό του κ. Τζιτζικώστα και του κ. Γιαννούλη. Τα κενά περιεχομένου, λόγια, εμάς δεν μας αφορούν. 
Για μας σημασία έχουν μόνο οι πράξεις! Εξού και το όνομα της παράταξης μας! «Ανέξοδη» πολιτική, πληρωμένη με κονδύλια της περιφέρειας ή του κεντρικού κράτους, εμείς δεν θα κάνουμε.  Εμείς είμαστε εδώ! Παρόντες! Μας ξέρετε! Και θα μας ξαναδείτε! Εσείς, τι λέτε; Θα είναι καλύτερη η «αντιμετώπιση» ή όχι...;;;


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.