Monday, May 20, 2019

Η Μεταξία (Ξένια) Ντακαρέλα υποψήφια τοπική σύμβουλος της τοπικής Κοινότητας Κάτω Ποροΐων


Αποκάλυψη στο χώρο γαστρονομίας

Του Χρήστου Κατσαρού


Η Μεταξία (Ξένια) Ντακαρέλα ασχολείται με την μαγειρική τέχνη και έχει μια σημαντική παρουσία στο χώρο της γαστρονομίας με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας με έδρα την Καβάλα, όπου κατείχε μέχρι πρότινος  θέση στο Δ.Σ. και του οποίου την στήριξη διαθέτει. Ασχολείται με θέματα θρησκευτικά και γαστρονομίας και μπορεί να αναδείξει δυναμικά αυτά τα δυο ζητήματα μέσα από την προσπάθεια της στην τοπική κοινότητα Κάτω Πορροΐων και γενικότερα στον Δήμο Σιντικής.
Η Ξένια γεννήθηκε  στην Κατερίνη Πιερίας το 1991. Είναι παντρεμένη με αστυνομικό ε. ε. και ζει μόνιμα από το 2015 στην περιοχή ενώ από το 2017 διαμένει μόνιμα με την οικογένειά της στα Κάτω Πορόια.
Η παρουσία της σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, με τη στήριξη  και την αρωγή του συζύγου της, είναι έντονη με  αποκορύφωμα την δημιουργία μοναδικής φορητής αγιογραφίας αφιερωμένης στον Πόντο που κοσμεί την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Τριμόρφου στο Μοναστηράκι.
Οι διακρίσεις που διαθέτει σε πανελλήνιο επίπεδο εκπροσωπώντας την Επαρχία Σιντικής σε διαγωνισμούς μαγειρικής αποτελούν μαρτυρία της επιτυχημένης της πορείας, πάρα το νεαρό της ηλικίας της.
Παρότι ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούσε και αποτελεί πάντα πηγή οικονομικών εισροών, εντούτοις φαίνεται ότι το ζήτημα αυτό πέρασε απαρατήρητο για πολλές δεκαετίες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αποστερώντας έτσι την περιοχή από σημαντικά οφέλη κουλτούρας, οικονομίας και πολιτισμού, γεγονός το οποίο έχοντας το θάρρος της γνώμης μου τόσο ως αρθρογράφος αλλά και  ως δημότης, μπορώ να το επιβεβαιώσω απερίφραστα.
Φαίνεται όμως ότι  και οι ψηφοφόροι πλέον έχουν αντιληφθεί αυτό το έλλειμμα οικονομικών πόρων και πολιτισμικών συνομιλιών και ίσως το διεκδικήσουν δυναμικά, με τη δημιουργία ενός φορέα του Δήμου Σιντικής που θα προάγει την τοπική γαστρονομία και την ελληνική κουζίνα.
Στόχος της Ξένιας, όπως μας δήλωσε είναι η ανάδειξη της περιοχής σε θρησκευτικό και γαστρονομικό προορισμό ζητώντας σε πρώτη φάση την ψήφο των κατοίκων της τοπικής Κοινότητας Κ. Ποροΐων συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση της επιθυμίας των δημοτών για γαστρονομικό φορέα που αποτελεί ταυτόχρονα και το δικό της όνειρο για τη συμβολή της στην πρόοδο του Δήμου και της Τοπικής της Κοινότητας.
Σήμερα η κυρία Μεταξία (Ξένια) Ντακαρέλα είναι υποψήφια τοπική σύμβουλος της τοπικής Κοινότητας Κάτω Ποροΐων.

Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779


 Όταν ήταν εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.







No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.