Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Δήλωση Μ.Τζελέπη για τη Γενοκτονία Ποντίων

«Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων»

100 χρόνια συμπληρώνονται από την τραγική εκείνη ημέρα για τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα. 353.000 Έλληνες βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν, σφαγιάστηκαν.
Ήταν το ΠΑΣΟΚ που με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν 25 χρόνια, εισηγήθηκε και πέτυχε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και θεσμικά από τη Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα, συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα, διεκδικώντας τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Δεν μισούμε, δεν ξεχνάμε όμως. Μέρα παντοτινής απόρριψης της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της βίας. Η Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση, καθώς ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας, δυστυχώς, είναι υπαρκτός ακόμη και σήμερα.
Η ιστορική πραγματικότητα μας καλεί να ξανασκεφτούμε τον πόνο, την απώλεια, τον τρόμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που άδικα και άγρια βίωσαν τα χιλιάδες αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού για να αποφύγουμε παρόμοιες τραγωδίες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γείτονες βασισμένες στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας, τις ισότητας, του σεβασμού, και όχι με μυστική διπλωματία, ούτε με εκπτώσεις από υπουργούς στα δικαιώματά μας στις θαλάσσιες ζώνες, όπως επίσης και χωρίς διφορούμενες δηλώσεις βουλευτών για το Καστελόριζο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ
Βουλευτής Ν. Σερρών – Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.