Monday, May 13, 2019

Η νύφη μου είναι ξινή….. Η πεθερά μου δεν με θέλει…. Η αιώνια ανόητη κόντρα ανάμεσα τους!!!!!!!!

Της Μαρίας Τσακνή

Δεν υπάρχει αμφιβολία, όταν εισβάλει ένα  καινούργιο πρόσωπο σε μία οικογένεια τίποτα δεν είναι εύκολο και απλό. Οι σχέσεις των ανθρώπων γενικά, θα λέγαμε ότι είναι από τα πιο δύσκολα που έχει να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος και δοκιμάζονται καθημερινά, είτε αυτό είναι σύντροφος, είτε ένα παιδί, είτε η πολύ συζητημένη σχέση νύφης και πεθεράς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ότι κάθε άνθρωπος ξεχωριστά έχει την δική του προσωπικότητα, τον δικό του χαρακτήρα και τον δικό του τρόπο ζωής. Θα  το παρομοιάσουμε με ένα σύστημα που αλλάζει ούτως ή άλλος  με το νέο μέλλος και στην προκείμενη φάση μια νύφη. Τι λάθος μπορεί να γίνει?  Πολλά, εάν δεν υπάρχει εξαρχής διάθεση τουλάχιστον από την μία πλευρά, ο αρνητισμός και η κακιά πρόθεση ή και διάθεση μπορεί να δώσουν σημάδια ακόμα και με την πρώτη γνωριμία, τα οποία σαφώς και γίνονται αντιληπτά, ίσως αυτό να είναι και το πιο σωστό γιατί όπως λέει και ο λαός, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Στη συνέχεια λοιπόν για να κρατήσεις τις σωστές ισορροπίες προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο ή και ακόμα τον ανήξερο σε πολλά πράγματα για να μπορέσεις να γνωρίσεις τον άλλον και να σε γνωρίσει και αυτός. Ότι προσπάθεια γίνεται είναι για καλό, μην το πάρετε εγωιστικά από την αρχή, μην ξεχνάμε ότι αυτός που προσπαθεί ….τουλάχιστον προσπάθησε. Στο πλαίσιο αυτό κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και τίποτα δεν είναι με το ζόρι, κρατάς την απόσταση που ο άλλος διάλεξε!
Αντιθέτως, τι γίνεται όταν όλα ξεκινούν μια χαρά και χαλάνε στην πορεία? Σε αυτή την περίπτωση η σχέση δουλεύτηκε και όλα είναι θέμα χαρακτήρων. Αναμφισβήτητα  δεν μπορούν να ταιριάζουν όλοι  με όλους, είναι όμως θέμα ανατροφής και κοινωνικής μόρφωσης πλέον να υπάρχει ο κατάλληλος σεβασμός στον απέναντι. Εκεί αρχίζουν οι παρεξηγήσεις και οι καυγάδες, ας έχουμε κατά νου ότι η διαφορετικότητα που έχουμε σαν άνθρωποι μπορεί να παίξει τον ρόλο της υποσυνείδητα και να πληγώνεσαι χωρίς να γίνει κάτι σοβαρό. Αβίαστα λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η σχέση δεν θα πετύχει όπως υπολόγιζες και τίποτα από εδώ και πέρα δεν θα είναι  ρόδινο.
Η σχέση νύφης –πεθεράς , είναι μια σχέση μοναδική και δεν πρέπει κανένας να την επηρεάζει , ούτε ο σύντροφος-γιος , ούτε τα υπόλοιπα αδέρφια εάν υπάρχουν και κανείς άλλος από την οικογένεια και το οικογενειακό περιβάλλον γενικά. Βέβαια υπάρχουν οι χειριστικοί άνθρωποι που δυστυχώς έχουμε δίπλα μας και δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μας επηρεάζουν σε καμία περίπτωση, στο τέλος εμείς ζημιωνόμαστε!  Κράτησε την σχέση σου νύφη-πεθερά μακριά από όλους, μην μιλάς πίσω από τη πλάτη, ότι έχεις να πεις, να το πεις ευθέως και δεν θα βγεις χαμένη, είναι μια σχέση που πρέπει να αποτελείτε από ειλικρίνεια, ευθύτητα, σεβασμό και αγάπη.
Μην ξεχνάτε ότι έχετε κάτι κοινό και είστε ίσες απέναντι στον άνθρωπο που σας έφερε κοντά! Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση στη σχέση μάνας και γιου και σε αυτήν της συντρόφου, η κάθε σχέση έχει την δική της δυναμική αλλά μην ξεχνάμε ότι την δική του έχει και ο γιος-σύντροφος απέναντί σας.
Δεν υπάρχει κακιά ΠΕΘΕΡΑ ή κακιά ΝΥΦΗ, ο άνθρωπος έχει πατήσει στο φεγγάρι συγκεντρωθείτε γιατί ο χρόνος τρέχει σαν ποτάμι και δεν γυρίζει πίσω!
Μαρία Τσακνή
Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, κα Μαρία Τσακνή γεννήθηκε στο Γόνιμο και διαμένει στο Σιδηρόκαστρο.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.