Sunday, July 21, 2019

Αγγελική Τριαρίδου: ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΠΕΛΕΣ...

🌳Λατρεύω τα ΔΕΝΤΡΑ. Τα μικρά δάση στα ημιορεινά της βαλκανικής χερσονήσου, τα υπεραιωνόβια πλατάνια, τα μικρά ξέφωτα, τις παχιές σκιές, το κελάρισμα των νερών, το θρόισμα των φύλλων, το τραγούδι των τζιτζικιών. Τα πουλιά που κάνουν φωλιές και τα ζωάκια που ζούνε στα κλαδιά και στους κορμούς τους.
🌳Τα δέντρα είναι για μένα κάτι το ιερό, μια ζωντανή ιστορία επιβίωσης, υπομονής, αντοχής, μοναδικής προσφοράς, τα δέντρα συμπυκνωνουν μέσα τους όλη τη μαγεία και την σοφία της φύσης.
🌳Όλοι οι μύθοι της ζωής γύρω από ένα δεντρο: αρχή, νέα ζωή, κύκλος της ωρίμανσης, θάνατος και μετά πάλι ανάσταση. Η ιερή βελανιδιά, η αθάνατη ελιά της σοφιας, η δάφνη του κλέους και της δόξας, ο κυπάρισσος, οι απαγορευμένοι έρωτες, η φλεγόμενη βάτος, τα μήλα των Εσπεριδων, οι πρωτόπλαστοι κάτω από τη μηλιά, το δέντρο της ζωής.
🌳Νιώθω δέος και συγκίνηση κάτω από αυτά τα αμιλητα επιβλητικά δέντρα, που επιβίωσαν πολλές γενιές πριν από μας. Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από τη σοφία τους. Μακάρι να τους δείχναμε τον σεβασμό που αξίζουν...

* Τις εικόνες "έκλεψε" από τη μαγεία των στιγμών ο σκηνοθέτης Κώστας Εφραιμίδης










No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.