Monday, July 22, 2019

Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Σερρών: Τοποθετήσεις-Μεταθέσεις & Χρόνος Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.)
ΠΡΟΣ : κ.κ. Βουλευτές
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Αρ. Πρωτ. : 30
Σέρρες : 21 Ιουλίου 2019
ΚΟΙΝ. : Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.-Μέλη Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.
ΘΕΜΑ : Τοποθετήσεις-Μεταθέσεις & Χρόνος Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας

1. Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ. ως επαγγελματικό Πρωτοβάθμιο Σωματείο διασφάλισης εργασιακών δικαιωμάτων εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ., κατά τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας και του Καταστατικού της, εγκολπώνει στη στοχοθεσία της τον περιορισμό της μεταθετικότητας με κίνητρο την αυξημένη παραγωγικότητα-αποτελεσματικότητα, την αποφυγή αδικαιολόγητης καταπόνησης και τον εξορθολογισμό του δημόσιου οικονομικού κόστους.

2. Υπό το ανωτέρω πρίσμα η Ένωσή μας συντείνει προς τον εκσυγχρονισμό του περιβάλλοντος μεταθετικότητας των στελεχών των Ε.Δ. με την επαναξιολόγηση του κριτηρίου της ενάσκησης του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας σχετιζόμενο με το εξελικτικό πλαίσιο των στελεχών των Ε.Δ.

3. Συγκεκριμένα προτείνεται:


α. Η διεύρυνση των θέσεων διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας, οι οποίες καθορίζονται από τα Ανώτατα κατά Κλάδο Συμβούλια, για όσα στελέχη υπηρετούν σε Τμήματα, Υπομονάδες, Μονάδες, Συγκροτήματα και Σχηματισμούς εκστρατείας.
β. Η επαύξηση των Τμημάτων, Υπομονάδων, Μονάδων, Συγκροτημάτων και Σχηματισμών εκστρατείας.
γ. Η βελτιστοποίηση προσαρμοστικότητας του αντίστοιχου νομοθετικού πλαισίου.

4. Σε κάθε περίπτωση το θέμα του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας απασχολεί την πλειονότητα των στελεχών των Ε.Δ. καθόσον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σταδιοδρομικό καθεστώς και συναφώς επιδρά δυναμικά στη μεταθετικότητά του.

5. Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται στα μέλη μας στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες.
7. Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται προς αξιολόγηση και κρίση του τιθέμενου θέματος και για τις περαιτέρω εν αναμονή κοινοβουλευτικές ενέργειες προκειμένου το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.

8. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.


-Ο-
-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αθανάσιος Μακράκης
Παναγιώτης Σαρακατσάνης
            6947293370                            6977566243

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.