Saturday, July 20, 2019

Αρχίζει η τριήμερη «μάχη» στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων


Η διαδικασία ανοίγει με την ομιλία του νέου πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει και να αναπτύξει τα βασικά σημεία του σχεδίου της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες ξεκινούν σήμερα Σάββατο, είναι στραμμένα τα βλέμματα.
Ειδικότερα, στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις οι οποίες και θα λήξουν το βράδυ της Δευτέρας με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η διαδικασία ανοίγει με την ομιλία του νέου πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει και να αναπτύξει τα βασικά σημεία του σχεδίου της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας. Αναμένεται να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των εισηγητών των έξι κομμάτων.
Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το βράδυ της Δευτέρας, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές.
Η μεγάλη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή αναμένεται να κορυφωθεί τη Δευτέρα, οπότε και θα λάβουν όλοι τον λόγο με τελευταίο τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα κλείσει την τριήμερη συζήτηση λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στόχος είναι η Βουλή να είναι έτοιμη, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου να συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.