Saturday, July 20, 2019

Προκλητικός Ερντογάν για την επέτειο «Αττίλα»: Μπορούμε να εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο


Προκλητικό μήνυμα με αφορμή την 45η επέτειο του «Αττίλα» έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο ίδιο μήκος κύματος βίντεο του τουρκικού ΥΠΕΘΑ. Μήνυμα Μητσοτάκη
Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε νέο προκλητικό του μήνυμα.


 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σε δηλώσεις του πως εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.


Turkey launched peace operation in Cyprus to protect rights and interests of Turkish Cypriots who are one of equal owners of island: Erdogan
See ANADOLU AGENCY (ENG)'s other Tweets
Επίσης, με αφορμή την 45η επέτειο του «Αττίλα» είπε ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαστεί για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
Τόνισε δε, ότι η Τουρκία «ξεκίνησε ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων που είναι ίσοι ιδιοκτήτες του νησιού».
Turkish army will never hesitate to take same step as 45 years ago if needed for security of Turkish Cypriots, says Turkish President Erdogan
Those who think wealth of island, region only belongs to them will face the determination of Turkey and Turkish Cypriots: Erdogan
See ANADOLU AGENCY (ENG)'s other Tweets

Προκαλεί βίντεο του τουρκικού ΥΠΕΘΑ για τη «μαύρη» επέτειο

Την ίδια ώρα, με τον γνωστό… χυδαίο τρόπο που μας έχει συνηθίσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται στην σημερινή 45η μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο.
Με ένα βίντεο… με τον κλασικό κινηματογραφικό τρόπο που έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν που αναρτήθηκε στο twitter, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να είναι παρούσες –και μετά από μισό αιώνα- στην Κύπρο και την Μεσόγειο.
Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες αρχείου, «αποτυπώνοντας τον πόνο που βίωναν οι Τ/Κ πριν από την εισβολή μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει την χαρά, την ανακούφιση και τα τραγούδια στους Τουρκοκύπριους».
Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αυτό το βίντεο είναι ότι από το 1974, που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την «ειρήνη» στο νησί, μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο.
«Μαζί με τους ήρωες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο πριν από 45 χρόνια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας από την τυραννία και τον πόνο, τιμούμε παράλληλα με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες και τους βετεράνους μας», αναφέρεται στο μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που συνοδεύει το βίντεο κλιπ.
Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 τού σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο «Πορθητής» στα ανοιχτά της Κύπρου.
Kıbrıs'a 45 yıl önce barışı getiren, kardeşlerimize yönelik zulmü ve acıyı dindiren Kıbrıs Barış Harekatı Şehitlerimiz ile tüm Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
🇹🇷 🇹🇷
1,531 people are talking about this

Μήνυμα Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στο Twitter, ανεβάζοντας ένα χάρτη με ματωμένο το υπό κατοχή τμήμα της Κύπρου.
«45 χρόνια μετά. Δεν ξεχνάμε τα θύματα του κυπριακού ελληνισμού. Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδερφών μας στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
45 χρόνια μετά. Δεν ξεχνάμε τα θύματα της εισβολής και τις θυσίες του κυπριακού ελληνισμού. Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου.
View image on Twitter
342 people are talking about this

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.