Saturday, February 1, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η Ευρώπη να στηρίξει τις ανάγκες των πολιτών της και όχι μόνο τις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε τοποθέτησή του στην Επιτροπή στην Ευρωπαϊκών Υποθέσεων όπου παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της κροατικής προεδρίας της ΕΕ από τον πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα, κ. Aleksandar Sunko, μεταξύ άλλων τόνισε:


«Ευελπιστούμε ότι η Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κροατία θα συνοδευτεί από ουσιαστική πρόοδο στον τομέα της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στην Ένωση και ότι η Κροατία θα συμβάλλει στη διεύρυνση της κοινωνικής συνοχής και τον περιορισμό των ανισοτήτων εντός της Ευρώπης. Η ΕΕ οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές της για τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ιδίως για την διατήρηση και επέκταση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Πρέπει να γίνουν πολλά για να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες στα ευρωπαϊκά κράτη και μεταξύ των κρατών μελών. Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και να αρχίσει να δίνει έμφαση στην πραγματική υποστήριξη του Ευρωπαίου πολίτη προσφέροντας λύσεις που να ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι να συνεχίσει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις ανάγκες των αγορών. Πρέπει να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για την στήριξη των πιο αδύναμων, για την ανάπτυξη ενός πλέγματος κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας των ασθενέστερων. Σε ότι αφορά το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα, χρειαζόμαστε την έμπρακτη αλληλεγγύη του συνόλου των κρατών της Ένωσης, με την αναλογική κατανομή των προσφυγικών πληθυσμών σε όλες τις χώρες και με την από κοινού δράση για την αποτελεσματική ανάσχεση της τουρκικής προκλητικότητας. Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή πολιτική υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα, του αγροτικού πληθυσμού, ενίσχυση της απασχόλησης και βέβαια πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η Ευρώπη τέλος πρέπει να καταδείξει την αποφασιστικότητά της να περιφρουρήσει τα ευρωπαϊκά σύνορα μεταξύ των οποίων είναι και τα ελληνικά σύνορα». 
Τοποθέτηση Λευτέρη Αβραμάκη στην Επιτροπή Ευρ Υποθέσεων στην ενημέρωση για τις προτεραιότητες της κροατικής προεδρίας 31.01.20 https://youtu.be/KBwB-ah9xbg

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.