Monday, February 3, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αχρείαστη, ανεύθυνη, επικίνδυνη και αδικαιολόγητη η πρόθεση της κυβέρνησης για αποστολή πυραύλων στη Σαουδική Αραβία»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την διατυπωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ελληνικούς πυραύλους patriot καθώς και ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε:


«Η εμπλοκή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς την συμμετοχή του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ είναι μια ενέργεια της κυβέρνησης που δεν δικαιολογείται αλλά αντίθετα κρύβει πολλούς και σημαντικούς κινδύνους. Η παρουσία ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η αποστολή του κρίσιμου για την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας συστήματος patriot για την κάλυψη της αεράμυνας της αραβικής χώρας, κρύβει μεγαλύτερους κινδύνους από όσα οφέλη και συμπάθεια μπορεί να κερδίσει. Σε μια χρονική συγκυρία που η επιθετικότητα της Τουρκίας πολλαπλασιάζεται καθημερινά, που τα ερευνητικά της σκάφη εισέρχονται «ΛΟΓΩ ΑΕΡΑ» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα χωρίς καμία δικαιολογία από πλευράς της Τουρκίας και χωρίς καμία αντίδραση από πλευράς Ελλάδας, ενώ και οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας μας έχουν αυξηθεί σημαντικά, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να στείλει πυραύλους στη Σαουδική Αραβία. Η άμεση εμπλοκή της χώρας μας στην έκρυθμη Μέση Ανατολή χωρίς λόγο και εν πολλοίς στα κρυφά, αφού η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τους λόγους αυτής της πρόθεσης, προκαλεί εύλογη ανησυχία στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ευελπιστούμε ότι η ΝΔ που βιάστηκε να ικανοποιήσει ένα ακόμη αίτημα του Προέδρου των ΗΠΑ, δεν θα υποχρεωθεί να υλοποιήσει αυτή την πρόθεση. Η ΝΔ δεν έχει το δικαίωμα να εμπλέκει στρατιωτικά τη χώρα μας παρά μόνο στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας ή στα πλαίσια των αμυντικών μας συμμαχιών, όπως είναι το ΝΑΤΟ. Η σπουδή της κυβέρνησης είναι αχρείαστη, ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη». 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.