Saturday, July 4, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Επιτελικό κομφούζιο στον Προμαχώνα μετά την 1η Ιουλίου»

Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο συνοριακό σταθμό Προμαχώνα μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου την 1η Ιουλίου.
«Τις τελευταίες ημέρες, μετά και το τουριστικό άνοιγμα της χώρας, μία μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συνοριακό σταθμό Προμαχώνα: «Κομφούζιο». Αυτό αντικρύζει κανείς μετά την 1η Ιουλίου στο μόνο ανοιχτό συνοριακό σταθμό της Ελλάδας, όπου σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από τα οχήματα των αλλοδαπών παραθεριστών, που φιλοδοξούν να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Για την είσοδό τους απαιτείται η υποβολή ενός εντύπου, στο οποίο οφείλουν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους αλλά και σχετικά με τη χώρα προέλευσης και τον προορισμό των διακοπών τους. Η διαδικασία αυτή, όμως υποβολής του εντύπου και ελέγχου πραγματοποιείται από ένα μόνο σταθμό covid – 19 και λίγους σε αριθμό υπαλλήλους, γεγονός που αυτονόητα αποτελεί μια πολύωρη διαδικασία όταν μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλες τις χώρες των Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης. Το αποτέλεσμα, συνεπώς, είναι να σωρεύεται ένας τεράστιος όγκος οχημάτων στον σταθμό του Προμαχώνα περιμένοντας πάρα πολλές ώρες για να περάσουν από τον έλεγχο και να εισέλθουν στη χώρα. Έτσι επικρατεί ένταση και δυσαρέσκεια, ενώ πολλοί φτάνουν ακόμη και στην ακύρωση των κρατήσεών τους. Κατά τον τρόπο αυτό η χώρα μας δυσφημείται διεθνώς. 

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας, λοιπόν, τα οποία θεσμοθετήθηκαν για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, είναι αδύνατο να τηρηθούν χωρίς την απαραίτητη υποδομή, χωρίς την χρησιμοποίηση ενός σημαντικού αριθμού υπαλλήλων στο συγκεκριμένο σημείο. Η εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί στο πιο σημαντικό ίσως για αυτή την κρίσιμη περίοδο σημείο της χώρας φέρει αποκλειστικά την υπογραφή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το επιτελικό κράτος, η μεγαλεπήβολη φιέστα στην Καλντέρα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου και το αφήγημα του ελληνικού καλοκαιριού ως μιας ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης (Greek summer is a state of mind) γκρεμίζονται ως πύργοι από τραπουλόχαρτα υπό το βάρος της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας. Η επιτελική ανικανότητα προμηνύει, λοιπόν, ένα καταστροφικό καλοκαίρι για τον τουρισμό και διαλύει κάθε πιθανότητα ελάφρυνσης των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας.

Άμεσα υποχρεούται ως εκ τούτου η Κυβέρνηση δια των αρμόδιων Υπουργών της να λάβει μέτρα για την αποσυμφόρηση του σταθμού του Προμαχώνα. Με διαδικασίες express να στελεχώσει επαρκή κλιμάκια για τη διενέργεια των  ελέγχων στο σημείο, ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τη μια και να αποφευχθεί η ένταση και η δυσαρέσκεια των επισκεπτών από την άλλη. Επιπλέον, να ενθαρρύνει την είσοδο των παραθεριστών και από άλλα σημεία της χώρας, ώστε να κατανεμηθεί ο αριθμός τους και να καταστεί ποιοτικότερος ο έλεγχος. Να επικεντρωθεί, τελικά, στην ουσία του προβλήματος, στην επίλυσή του, αφήνοντας στην άκρη τις επικοινωνιακές φιέστες για λόγους εντυπωσιασμού.»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.