Monday, July 13, 2020

Νίκος Νικολόπουλος : Μόνο με αντίποινα θα «πονέσουν» τον Ερντογάν.


Η προαναγγελθείσα αθλιότητα του Ερντογάν επιβεβαιώθηκε με διάταγμα του, που μετατρέπει την Αγιά Σοφιά, το παγκόσμιο λίκνο και πολιτιστικό κληροδότημα της Ορθοδοξίας, σε τζαμί. Θέλοντας να ανακτήσει ο Σουλτάνος την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της Τουρκίας, δεν δίστασε να προχωρήσει σε αυτή την βάναυση προκλητικότητα σε βάρος του Χριστιανισμού. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι : ο Τουρκος Πρόεδρος δεν ορρωδεί προ ουδενός πολύ περισσότερο αγνοεί τους πάντες και βήμα – βήμα υλοποιεί τους επεκτατικούς σχεδιασμούς του.
Ακυρώνοντας την υπογραφή του Κεμάλ με το χθεσινό διάταγμα του, επισημοποιεί πλέον την αμφισβήτηση του για την Συνθήκη της Λωζάνης.
Απέναντι στην θρησκευτική και πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, αλλά και στον μεγαλοϊδεατισμό και την μεγαλομανία του Σουλτάνου, δεν αρκούν οι διπλωματικές ευγένειες και αβρότητες της Ελληνικής αγοράς. Δεν αρκούν οι επικλήσεις τη Unesco, όπου είπε ότι θα καταφύγει ο Ενρτογάν αν του πει η Unesco δεν θα τον κάνει «ντα-ντα». 
Ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να βρει απέναντι του ένα εκτεταμένο «λόμπινγκ» από την Ελληνική πλευρά, που θα καταστήσει σαφείς τις αντιπράξεις της Ορθοδοξίας. 
Οφείλουμε να απαντήσουμε στον Ερντογάν με μία πανορθόδοξη συμμαχία και με αντίποινα που θα τον «πονέσουν». Με μετατροπή, για παράδειγμα, του σπιτιού του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη σε μουσείο μνήμης των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας. Με βέτο στα Ευρωπαϊκά όργανα. Με μποϋκοτάζ των Τουρκικών προϊόντων. Και με φραγή κάθε  επικοινωνιακού διαλόγου, που εξυπηρετεί την προπαγάνδα της Τουρκίας στην Ελλάδα. 
Εκείνο εντέλει, που χρήζει αναμφίβολα επείγουσας επισήμανσης είναι ότι ο Εντρογάν προωθεί όλα τα επεκτατικά σχέδια του στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο επί των ημερών  Κυριάκου Μητσοτάκη. Απέναντι δε, σε αυτή την επισήμανση οφείλουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες καθολικής αφύπνισης. Οι καιροί ου μενετοί. 
Όσοι δε, είναι «πλαδαροί» η αντίδραση μας, διόλου απίθανο αύριο η Αγιά Σοφιά, πέρα από τζαμί, να μετατραπεί και σε …χανουμάδικο του Ερντογάν. Και όχι μόνο η Αγιά Σοφιά, αλλά και Εκκλησίες μας στην Θράκη, το Καστελόριζο και σε νησιά του Αιγαίου. 
Ως εκ τούτου, ας έχουν κατά νου οι κυβερνώντες ότι θα γνωρίσουν την ίδια και χειρότερη αποδοκιμασία που εισέπραξε Ο Αλ. Τσίπρας για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αν τολμήσουν να φέρουν στο τραπέζι τις «Πρέσπες του Αιγαίου». 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.