Wednesday, July 22, 2020

Ξενοδοχείο "Χαμάμ"



Του Χρήστου Κατσαρού

Hotel hamam ένας όμορφος χώρος που λειτουργεί στο Άγκιστρο Σερρών από το 2000, εκεί βρίσκεται η πιο παλιά Βυζαντινή πηγή χαμάμ πού χρονολογείται από το 960 μΧ. Σε αυτό το μέρος υπάρχει ένα μοντέρνο ξενοδοχείο πού ανήκει σε μία κοινοπραξία λαϊκής βάσης, όπου είναι μέτοχοι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγκίστρου. Διοικείται από ένα διοικητικό συμβούλιο που το αποτελούν κάτοικοι και απασχολεί περίπου στα 15 άτομα προσωπικό. Βρίσκεται σε μία έκταση εξαιρετικά φροντισμένη με γκαζόν και λουλούδια, ενώ ανάμεσα στο προσεγμένο τοπίο υπάρχουν και άλλες πηγές ιαματικές που είναι χρονολογικά νεότερες. Οι εποχές που δραστηριοποιείται περισσότερο είναι οι χειμερινοί μήνες και δέχεται περισσότερους Έλληνες επισκέπτες. Οι ιαματικές πηγές στο Άγκιστρο είναι ευεργετικές γιατί τα θειούχα νερά λειτουργούν ευεργετικά για πολλές μυοσκελετικές παθήσεις, αλλά αποτελούν και την καλύτερη απολέπιση νεκρών κυττάρων (peeling) για τις κυρίες που φροντίζουν την επιδερμίδα τους. Οι μικροί καταρράκτες που διαθέτει η κάθε πηγή αναζωογονεί το σώμα δίνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση παθητικής γυμναστικής και μασάζ. Θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι με ένα κατάλληλο σχέδιο ανάπτυξης η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες να μετατραπεί σε χώρο ιαματικού τουρισμού και ευεξίας, κάτι που δεν θα είχε να ζηλέψει σε τίποτα μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που δραστηριοποιούνται στον ανάλογο τομέα. Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ότι ένα συντονισμένο σχέδιο από την πολιτεία και τη δημοτική αρχή θα βοηθούσε πολύ τόσο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που εκτός των ιαματικών Λουτρών θα μπορούσε να προσελκύσει φυσιολατρικό τουρισμό, κυνηγετικό τουρισμό και θρησκευτικό τουρισμό, αφού διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό εκκλησιών και κάποια ονομαστά μοναστήρια όπως το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι και την Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο. Η προβολή της συγκεκριμένης περιοχής θα μπορούσε να έχει και εθνική σημασία γιατί βρίσκεται σε έναν ακριτικό νόμο όπως αυτός των Σερρών που συνορεύει με άλλες χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου. Δυστυχώς όπως ομολογούν τοπικοί παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού το ελλιπές τηλεοπτικό δίκτυο στην περιοχή και η απουσία του Internet θέτει σοβαρό ζήτημα επανεξέτασης που δεν αγγίζει μόνο τους εκπροσώπους στην ελληνική βουλή αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να δείξουν την ανάλογη ευαισθησία εφαρμόζοντας μία πιο εποικοδομητική προσέγγιση στα προβλήματα.

  














Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.