Thursday, July 16, 2020

Έρχεται για να δώσει ζωή στο Λιμνοχώρι Σερρών

Του Χρήστου Κατσαρού

Μια νότα αισιοδοξίας, που τόσο λείπει πλέον από την καθημερινότητά μας, έρχεται να δώσει η προσπάθεια των νέων του Λιμνοχωρίου στο Δήμο Ηράκλειας Σερρών με τη δημιουργία συλλόγου που φέρει την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΙΜΝΟΧΩΡΙΟΥ». Πρόκειται για  ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας που καινοτομεί και τολμά σε μία εποχή που ο πληθυσμός της ελληνικής επαρχίας χαρακτηρίζεται ως γηρασμένος, καθώς η αστικοποίηση έχει διώξει τη νεολαία από τα χωριά, να κρατήσει στον τόπο της τα παιδιά της, αξιοποιώντας τον πολιτισμό και τη γνώση.

Το εγχείρημα μας εξέπληξε ευχάριστα καθώς αποτελεί συλλογική προσπάθεια των κατοίκων που στοχεύει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μέσα από ένα πολυχώρο ποικίλων δραστηριοτήτων και δράσεων ελκυστικών προς τη νεολαία.
Το καταστατικό υπογράφουν 52 ενθουσιώδη ιδρυτικά μέλη γεμάτα θέληση για δουλειά ηλικίας 18-45 ετών που είναι έτοιμα να συμβάλλουν παντοιοτρόπως στην επίτευξη των σκοπών του συλλόγου. Κατάφεραν μάλιστα να αξιοποιήσουν το άλλοτε εγκαταλελειμμένο δημοτικό σχολείο Λιμνοχωρίου και να το ορίσουν ως έδρα του πολιτιστικού κέντρου. Ήδη σε συνεργασία με το Δήμο Ηράκλειας άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, ώστε  να γίνει και πάλι πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Ελπίζουμε η προσπάθεια τους να στεφθεί από επιτυχία και να ακουστούν πάλι τα χαρούμενα παιδικά γέλια που κάποτε ζωντάνευαν το χώρο και τα χαμόγελα να ανθίσουν στα πρόσωπα των μικρών και μεγάλων φίλων μας.
Εμείς δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και πάντα να έχουν ιδέες που προωθούν την ανάπτυξη του τόπου τους και του πολιτισμού!








Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779
E-mail: grafida.sintikis@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.