Tuesday, July 28, 2020

Όαση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών


Του Χρήστου Κατσαρού

Η Όαση είναι μία παραδοσιακή ταβέρνα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, με ξεχωριστά εδέσματα. Στην αρχιτεκτονική του κτίσματος κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Η γραφική ταβέρνα της Όασης είναι γνωστή και  (πέρα από τα τοπικά σύνορα, γιατί την επισκέπτονται καλλιτέχνες και άλλοι επώνυμοι της αθηναϊκής κοινωνίας, καθιστώντας την σημείο αναφοράς της περιοχής για τους  bon-viveurs. Ξεκίνησε τη λειτουργία της από το 1994 και ο ιδιοκτήτης της Θεόφιλος Φελεκίδης την εξέλιξε σταδιακά για να φτάσει στη σημερινή cult μορφή της. Είναι χτισμένη σε έναν χώρο όπου κυριαρχούν τα ρυάκια ανάμεσα στα δέντρα και τα γραφικά ξύλινα γεφυράκιαΘα έλεγε κανείς ότι αν άφηνε την φαντασία του ελεύθερη να τρέξει σε αλλοτινές εποχές θα έβλεπε τις νύμφες να τρέχουν και να γελούν μέσα στο δάσος και να παίζουν με τα νερά του ποταμού.
Η ταβέρνα λειτουργεί όλο το χρόνο, αλλά τους θερινούς μήνες έχει την τιμητική της, γιατί οι φυσικές ομορφιές μαζί με τα παραδοσιακά μεζεδάκια προκαλούν μία μοναδική αίσθηση για τον επισκέπτη. Οι ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ είναι κυρίως από βουβαλίσιο κρέας , αλλά αυτή στην οποία δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση οι πελάτες είναι το κοντοσούβλι. Εντούτοις, η κουζίνα της δεν υπολείπεται και στα θαλασσινά εδέσματα, κάτι που επιτρέπει στον επισκέπτη να έχει περισσότερες επιλογές.
 Μία εκδρομή στην περιοχή, στα οχυρά του Ιστίμπεη της γραμμής Μεταξά, στον πανέμορφο καταρράκτη της Σουλτανίτσας  και στις ιαματικές πηγές Σιδηροκάστρου μπορεί να συνδυαστεί με ένα καλό φαγητό στην ταβέρνα Όαση, ολοκληρώνοντας έτσι μία μαγευτική απόδραση στα βόρεια του νομού Σερρών. Πρόκειται για έναν χώρο που λειτουργεί όλο το χρόνο και που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών ταξιδιωτών μία πραγματική όαση δροσιάς σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Φωτογραφίες: 












































Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.