Tuesday, July 14, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «2774 κομματικοί μετακλητοί στην κυβέρνηση στους πρώτους 9 μήνες»


Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με την αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολεί η κυβέρνηση. 
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ σε ότι αφορά τις προσλήψεις κομματικών της στελεχών σε διάφορες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο τον Απρίλιο του 2020 (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα στοιχεία Μαΐου και Ιουνίου) η κυβέρνηση πρόλαβε σε 9 μήνες διακυβέρνησης να προσλάβει 2774 μετακλητούς υπαλλήλους. 

Εξακολουθεί μάλιστα σε κάθε νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή να προβλέπει τη δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων μετακλητών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την σύσταση 28 θέσεων μετακλητών για τις ανάγκες του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Με τους ρυθμούς που προσλαμβάνει κομματικά στελέχη η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει ακόμα και τους αριθμούς μετακλητών που αξιοποιούσαν οι κυβερνήσεις της χρεοκοπίας πριν από την κρίση. Υπενθυμίζεται ότι όχι απλώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των μετακλητών σχεδόν στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, αλλά τους ανατίθενται και εκτελεστικά καθήκοντα ενώ η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μειώσει τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την πλήρωση συγκεκριμένων θέσεων αυξάνοντας ταυτόχρονα τις αποδοχές τους. 
Σε μια περίοδο που η οικονομική ύφεση που ζούμε έχει τεράστιες διαστάσεις η κυβέρνηση της ΝΔ ξοδεύει χρήματα του ελληνικού λαού για να αποκαταστήσει τα κομματικά της στελέχη. Ταυτόχρονα οι απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις και πάλι κομματικών της στελεχών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μόνο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει μοιράσει περίπου 5 εκατ. ευρώ σε 2,5 μήνες, όπως καταγγέλθηκε χθες από το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 
Πρόκειται για την χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Η ανευθυνότητα που τους χαρακτηρίζει, η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους, η πρακτική τους να μοιράζουν και να νέμονται την περιουσία του ελληνικού λαού, η παροιμιώδης ανικανότητά τους να παρέμβουν αποτελεσματικά για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων, πολλαπλασιάζει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης της πανδημίας. Δυστυχώς η κυβέρνηση λειτουργεί καταλυτικά για να συντρέξουν οι προϋποθέσεις για νέα Μνημόνια, λιτότητα και άδικα βάρη στον ελληνικό λαό. 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.