Tuesday, July 14, 2020

“ Γεωργία με ένα Άγγιγμα - Νεφέλη Εκπαίδευση”

Από την Ομάδα Νεφέλη
Το www.nephele.education είναι μια διαδικτυακή ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα για τον αγροτικό τομέα, προσβάσιμη από όλες τις συσκευές, με ένα μεγάλο εύρος εκπαιδευτικών μεθόδων προσιτή για όλους τους χρήστες.


Οι Ευρωπαίοι αγρότες παρέχουν σταθερα τροφή σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες. Παρ'όλα αυτά, ο μέσος όρος ηλικίας της πλειοψηφίας των αγροτών έχει αυξηθεί και η ανανέωση του αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα. Ο γεωργικός τομέας πρέπει να προσελκύσει μια νέα γενιά αγροτών με τις απαραίτητες δεξιότητες για να ζήσει και να εργαστεί σε ένα δύσκολο πλαίσιο. Οι απαιτήσεις του αγροδιατροφικού τομέα σε αυξανόμενη παραγωγή η οποία πρέπει να συνδυαστεί με την εξέλιξη της τεχνολογίας και παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν ικανότητες από νέους και παλιούς. Ικανότητες οι οποίες μπορούν να αποκτηθούν μέσω της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα στατιστικά μόνο το 8% των αγροτων στην Ευρώπη κατέχουν πλήρη αγροτική εκπαίδευση ενώ το 70% έχει μονο πρακτικη εμπειρια (ΕΕ - Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο). Η εκπαίδευση παρέχει το δρόμο για ένα ευρύ φάσμα σταδιοδρομίας στη γεωργία και τη δασοκομία και παραδίδει πτυχία σε διάφορους κλάδους, από διπλώματα με επαγγελματικό προσανατολισμό έως πτυχίο ή διδακτορικό στις εφαρμοσμένες επιστήμες.

Στόχος της Νεφέλης - Εκπαίδευση είναι το πάντρεμα της σύγχρονης εκπαίδευσης και της ήδη υπάρχουσας εμπειρίας των αγροτών ώστε να καταφέρουν παλιοι και νέοι αγρότες να εξελιχθούν μαζί σε τομέα που δεν σταματά να εξελίσσεται.
Η διαφορά μας έγκειται στους πολλαπλούς τρόπους παροχής εκπαιδευτικού υλικού. Η εφαρμογή μας περιλαμβάνει:
  • μαθήματα τα οποία απευθύνονται σε όσους θέλουν συμμετέχουν είτε ως μαθητές είτε ως δάσκαλοι, 
  • βίντεο με εξειδικευμένο υλικό, 
  • blog και φόρουμ για θέματα που τους ενδιαφέρουν, καθώς και 
  • τα πρώτα podcasts (ηχητικό υλικό)  στον αγροτικό τομέα.
www.nephele.education

Παράλληλα οι επισκέπτες του site μπορούν να επωφεληθούν και από τις προσφορές των συνεργατών μας, ο αναγνώστης μπορεί δηλαδή, να χρησιμοποιήσει τις ίδιες υπηρεσίες με την πλατφόρμα μας.
Η Νεφέλη, κομμάτι της οποίας είναι η Εκπαίδευση, έχει συμμετάσχει σαν φιναλίστ σε διάφορους  διαγωνισμούς, όπως στον 1o Internal Hackathon Cosmote (2018), Crowhackathon για #Agrifood του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων (2019), ACT Hub (2019), EIT Food Innovation Prizes 2020, Trophy Challenge του Σταύρου Νιάρχου (2020).
Τα επόμενά μας βήματα είναι η δημιουργία μιας ενιαίας, συμβατής με όλες τις συσκευές, ιντερνετικής πλατφόρμας για διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Nephele project

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο website μας www.nephele.education ή στο facebook.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.