Tuesday, July 7, 2020

Αντιδρούν στο περιορισμό των διαδηλώσεων οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Ν. Σερρών

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, χαρακτηρίζοντάς το «νομοσχέδιο – απαράδεκτο» και «χουντικής έμπνευσης».
Η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών:  

ΓΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 8:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Το δίκιο στους δρόμους κρίνεται και αυτή την ιστορική αλήθεια πλουτοκράτες και οι αντεργατικές αντιδραστικές κυβερνήσεις τους δεν μπόρεσαν και ούτε μπορούν να καταργήσουν.
Το ποτάμι της οργής των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων εργαζομένων και των οργανώσεών τους που επιλέγουν τον αγωνιστικό, ταξικό δρόμο δεν μπόρεσαν και ούτε θα μπορέσουν να το εκτρέψουν  στο δρόμο του συμβιβασμού, της ενσωμάτωσης και της υποταγής. 
Είναι ανιστόρητοι οι κυβερνώντες, οι προηγούμενοι, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προσπάθησαν με νόμο να δυσκολέψουν τους απεργιακούς αγώνες και οι τωρινοί της Ν.Δ. που με το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο προσπαθούν να επαναφέρουν ως ανώτερο κριτή των αγωνιστικών διαδηλώσεων τον χωροφύλακα, την αστυνομία. Νομίζουν ότι θα μπορέσουν να φιμώσουν τις φωνές και να πνίξουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος.
Η κυβέρνηση με την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου προσδοκά στον περιορισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων γιατί τα μέτρα που πήρε και αυτά που ετοιμάζεται να πάρει πλήττουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων και των άλλων εργαζόμενων.
Θέλει να φορτώσει την νέα οικονομική κρίση αποκλειστικά στις πλάτες μα και να ενισχύσει ακόμη πιο πολύ την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αντεργατική πολιτική και αυταρχισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΜ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
   

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.