Wednesday, March 4, 2015

Καταγγέλλει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η Φωτεινή Αραμπατζή: " Υποτιμάτε τη Βουλή, φιμώνετε τους βουλευτές"

Η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ.  κ. Φωτεινή Αραμπατζή με αφορμή την πρωτόγνωρη παρεμπόδιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου λόγω της μη αποδοχής επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

« Έχουν περάσει πάνω από 20 μέρες, που η Κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ωστόσο το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί και τα δεκάδες νομοσχέδια, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά  ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει έτοιμα, αποδείχθηκαν τελικά ένα, που μετά από πολλές καθυστερήσεις κατατέθηκε επιτέλους χθες το βράδυ.


Την ίδια στιγμή, μια από τις βασικές λειτουργίες της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προς την Κυβέρνηση είναι ακόμα απενεργοποιημένος με ευθύνη της Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης. 

Στη Βουλή αυτής τη συνόδου πρέπει να λειτουργεί ουσιαστικά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και είμαι σίγουρη ότι πρώτος θα δώσει το παράδειγμα ο Πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν και οι υπουργοί που πρέπει να προσέρχονται στη Βουλή και να απαντούν στις  ερωτήσεις έλεγε στην πρώτη της ομιλία στη βουλή η κ. Κωνσταντοπούλου. Τα λόγια της όμως  είχαν την τύχη των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Έμειναν απλά λόγια. 

Εδώ και μια εβδομάδα προσπαθώ να καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ  και η μόνιμη απάντηση των υπηρεσιών της Βουλής είναι ότι η Πρόεδρος  δεν έχει δώσει εντολή να γίνονται δεκτές οι επίκαιρες  ερωτήσεις των Βουλευτών.

Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση απαγορεύει στην Πρόεδρο της Βουλής τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή αν η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για να "προστατεύσει" τον Πρωθυπουργό  και τους  Υπουργούς. 

Το  σίγουρο είναι όμως ότι έτσι υποτιμούν τη Βουλή και φιμώνουν τους Βουλευτές.

Μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να θεωρεί τη Βουλή "μαγαζί του" και να αποκαταστήσει την λειτουργία της θα δημοσιοποιώ τις επίκαιρες ερωτήσεις μου στα μέσα ενημέρωσης.» 

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, που από τις 27/02/2015      επιχειρεί να καταθέσει η Σερραία βουλευτής.




ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Tον Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Kον Αλέξη Τσίπρα

ΘΕΜΑ: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από ισοδύναμα μέτρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Κατά την ομιλία σας στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης σας,  διαβεβαιώσατε ρητά  ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί εντός του 2015 και καλέσατε μάλιστα τους πολίτες να αποπληρώσουν τις τελευταίες δόσεις του 2014 κάνοντας έκκληση στη πατριωτική τους συνείδηση.

Όμως ο Υπουργός Επικρατείας κ. Α. Φλαμπουράρης σε πρόσφατες δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ αλλά ν’ αλλάξει όνομα. Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στα δημόσια ταμεία  αφού το «χρηματοδοτικό κενό» αγγίζει  σχεδόν τα 6 δις ευρώ.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένη την υποχρέωση μας, κάθε καταργούμενο μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα να αντικαθίσταται από ισοδύναμα και την δέσμευση σας στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για πλήρως κοστολογημένα μέτρα, ερωτάσθε:

-  Θα καταργηθεί τελικά και πότε ο ΕΝΦΙΑ, όπως ήταν η εξαγγελία σας και αν ναι ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα  συνταχθεί από τον αρμόδιο Υπουργό ή θα είναι αντικείμενο διαβούλευσης από τους « θεσμούς» πριν κατατεθεί στη Βουλή;
-  Σε ποιο ποσοστό ο νέος φόρος θα καλύπτει τα έσοδα του προηγούμενου και πως θα καλυφθεί τυχόν υστέρηση, που θα επιφέρει στα δημόσια ταμεία προκειμένου ν’ αναπληρωθούν τα απολεσθέντα έσοδα;



27-2-2015                                                               Η ερωτώσα Βουλευτής                                                                                                           
                                                                                Φωτεινή Αραμπατζή



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.