Saturday, March 7, 2015

Ξεκάθαρες επιλογές από τον Δήμο Σερρών

Θα αναβαθμιστεί το εμπορικό κέντρο της πόλης
  • Από τη βάσανο της διαβούλευσης θα περάσουν όλα διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Oαντιδήμαρχος έργων και καθημερινότητας του Δήμου Σερρών Ηλίας Γκότσης, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος Τύπου της δημοτικής αρχής Νίκος Στεργίου και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Γιώργος Ξυλογιάννης παραχώρησαν  σήμερα το πρωί στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ Ν. Σερρών συνέντευξη Τύπου. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης αναπτύχθηκαν δύο θέματα.
Α. Η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης
Β. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών της κυκλοφοριακής μελέτης.
Ο αντιδήμαρχος Σερρών Ηλίας Γκότσης θέλησε να διαλύσει τους ψιθύρους και τις φημολογίες των τελευταίων ημερών που δημιούργησαν όπως είπε μία παραπλανητική εικόνα. Ξεκαθάρισε ότι πριν ξεκινήσει η υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης η ανάδοχος εταιρεία θα προχωρήσει σε διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε οι τελευταίοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι οποίες και θα ληφθούν υπόψην. Η κυκλοφοριακή μελέτη σύμφωνα με τον κ. Γκότση θα αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση. Στη συνέχεια θα περάσει από όλα τα στάδια της διαβούλευσης: Τοπικό συμβούλιο, επιτροπή διαβούλευσης, επιτροπή ποιότητας ζωής, Δημοτικό συμβούλιο. Ο αντιδήμαρχος κάλεσε όσους προτρέχουν να κάνουν υπομονή πριν βγεί στον αέρα η κυκλοφοριακή μελέτη η οποία θα αποτελέσει προϊον ζύμωσης και διαβούλευσης. Για το έργο των βιοκλιματικών αναβαθμίσεων ανοικτών δημοσίων χώρων που υλοποιεί ο Δήμος Σερρών ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι η επιλογή των οδών έγινε με βάση επιστημονικές μετρήσεις και όχι υποκειμενικούς λόγους. Ο Ηλίας Γκότσης αναπλάσεων ανέφερε ότι από τους 87 δήμους που έδειξαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Βιοκλιματικών αναβαθμίσεων επιλέχθηκαν οι 16 και από αυτούς ο Δήμος Σερρών κατετάχθη στην 11η θέση,
«Στόχος μας στο τέλος της λήξης της θητείας της δημοτικής αρχής είναι να παραδώσει μία πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη, πολιτισμένη και μία πόλη που να μπορεί να την χαίρεται ο πεζός» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι μέσα στο 2015 θα λάβει χώρα το έργο επέκτασης της πεζοδρόμησης της οδού Κ. Καραμανλή από το ύψος της Πλατείας Κρονίου που είναι σήμερα έως την οδό της 29ης Ιουνίου. Στη προσπάθεια για ένα όμορφο , εκλυστικό και αναβαθμισμένο κέντρο προβλέπεται η ανάπλαση της οδού Τσαλοπούλου. Το εν λόγω έργο θα συνδυαστεί με την αλλαγή του αγωγού ύδρευσης κατέληξε στην τοποθέτηση του.
Η δημοτική αρχή δεν εμπλέκεται στο μελετητικό έργο
έργα βιοκλιματικών αλλαγών αντίγραφοΟ υπεύθυνος Τύπου της δημοτικής αρχής και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Στεργίου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή εμπιστεύεται τον μελετητή και την επιστημονική του άποψη στο θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης. Ο μελετητής θα λάβει υπόψην και την κατάθεση της πρότασης των κατοίκων της οδού Γ. Παπανδρέου αλλά και των εμπλεκομένων φορέων σημείωσε. Ο Νίκος Στεργίου υπερασπίστηκε το έργο των Βιοκλιματικών αναβαθμίσεων που είναι σε εξέλιξη. Υποστήριξε ότι η επιλογή των οδών δεν έγινε αυθαίρετα αλλά επιβλήθηκαν από αντικειμενικούς λόγους και ήταν προϊον μελέτης (αυξημένη θερμοκρασία και παραγωγή ρύπων, πυκνή δόμηση, απουσία πράσινου). Σε σημείο της τοποθέτησης του αναρωτήθηκε αν οι δημότες θέλουν αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον ή το ήδη υπάρχον που είναι επιβαρυμένο και απειλεί τη δημόσια υγεία. Ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή καταθέτει προτάσεις για αναβαθμίσεις στον αστικό ιστό της πόλης με γνώμονα την δυνατότητα ολοκλήρωσης όλων των έργων υποδομής. Κατέληξε λέγοντας ότι η δημοτική αρχή έχει την άποψη ότι πρέπει να αναβαθμιστεί αισθητικά και περιβαλλοντικά το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης και να απεξαρτηθεί οριστικά από το αυτοκίνητο που αποτελεί μεγάλο δυνάστη.
Πηγή: sertharros.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.