Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών

Με διαδραστικά μέσα θα ενημερώνονται οι πολίτες και τα παιδιά για θέματα κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας, αλλά και για το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας
Εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για διάφορα θέματα που απασχολούν τους πολίτες
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Πληροφοριακού Κέντρου θα βραβευθούν τα καλύτερα παιδικά έργα διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν την Αστυνομία»
Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά το Πληροφοριακό Κέντρο και να ενημερ ώνονται για τις αστυνομικές δράσεις τόσο μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με αστυνομικούς, όσο και μέσα από το σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό
Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στην πόλη των Σερρών από την Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών.
Από χθες Παρασκευή (24-6-2016) μέχρι και την Κυριακή (26-6-2016) θα μπορούν οι πολίτες να επισκέπτονται το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία, τόσο σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κοινωνικών δράσεων.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυρίως των παιδιών, όπου με την χρήση ειδικού τεχνητού ασφαλτοτάπητα θα μπορούν πρακτικά να ενημερώνονται από έμπειρους και εκπαιδευμένους τροχονόμους, για θέματα σωστής κυκλοφοριακής αγωγής.
Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται και μέσα από βίντεο που θα προβάλλονται για τις ειδικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στην προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα, την αποφυγή απάτης σε βάρος τους, την προστασία από κλοπές και διαρρήξεις, αλλά και για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές.
Επισημαίνεται ότι από αρχές Ιουνίου είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός ζωγραφικής σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τη Αστυνομία» και την τελευταία μέρα λειτουργίας του Πληροφοριακού Κέντρου, θα γίνει η βράβευση των καλύτερων έργων ζωγραφικής.
Επίσης, ειδικά για τα παιδιά θα λειτουργεί διαμορφωμένος χώρος στο Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας για ζωγραφική και χειροτεχνίες, ώστε με αυτόν τον διαδραστικό τρόπο να ενημερωθούν για το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών καλούν τους πολίτες να επισκεφτούν το Πληροφοριακό Κέντρο (περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας και να ενημερωθούν για τις αστυνομικές δράσεις που αναπτύσσονται τόσο μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με αστυνομικούς, όσο και μέσα από το σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων που θα αναπτυχθούν στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας:
Παρασκευή 24-6-2016
·         10.00-11.00: Τα παιδιά μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από ζωγραφική και δραστηριότητες
·         11.00-12.00: Ενημέρωση για ασφαλή κυκλοφορία παιδιών στον δρόμο
·         12.00-13.00: Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας - επικίνδυνες παραβάσεις
·         18.00–19.00: Τα παιδιά μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από ζωγραφική και δραστηριότητες
·         19.00-20.00: Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός, συμβουλεύει Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας
Σάββατο 25-6-2016
·         10.00-11.00: Τα παιδιά μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από ζωγραφική και δραστηριότητες
·         11.00-12.00: Προστατευτείτε από κλοπές και απάτες
·         12.00-13.00: Εισαγωγή στις σχολές της αστυνομίας, ερωτήσεις – απαντήσεις
·         18.00-19.00: Τα παιδιά μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από ζωγραφική και δραστηριότητες
·         19.00-20.00: Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
Κυριακή 26-6-2016
·         10.00-11.00: Τα παιδιά μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από ζωγραφική και δραστηριότητες
·         12.00-13.00: Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
·         18.00-19.00: Τα παιδιά μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από ζωγραφική και δραστηριότητες

·         20.00: Βράβευση καλύτερων έργων ζωγραφικής στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από 30-5-2016 έως 23-6-2016 με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν την Αστυνομία»

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.