Friday, June 10, 2016

Η Πλεύση Ελευθερίας στο πλευρό του Κινήματος των κατοίκων ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού στη Χαλκιδική: κανείς μόνος στον αγώνα για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα

Η υπόθεση της παραχώρησης των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής συγκροτεί οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας, αναγόμενο στην δεκαετία του ’90 και στην περίοδο Σημίτη – Πάχτα.

Οι υπαίτιοι του εγκλήματος αυτού δεν έχουν ακόμη παραπεμφθεί σε κανένα Δικαστήριο, μολονότι από τις ενέργειές τους ζημιώνεται μέχρι σήμερα το δημόσιο συμφέρον, η δημόσια περιουσία, το περιβάλλον, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών.
Αντί να δικάζονται οι πρωταίτιοι και οι συνυπαίτιοι αυτού του σκανδάλου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμπεται η τοπική κοινωνία, και το ζωντανό κίνημα των πολιτών, γυναικών και ανδρών όλων των ηλικιών, αλλά και νέων και παιδιών, που αντιδρούν διεκδικώντας εκείνα που η Πολιτεία όφειλε να προστατεύει.
Με διαδικασίες παραβίασης και κάμψης των δικονομικών αρχών και εγγυήσεων, καταστολής και τρομοκρατίας, με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων, με τις συλλήβδην διώξεις και παραπομπές, εκείνο που επιδιώκεται διαχρονικά είναι να καμφθεί το φρόνημα και το ηθικό των ανθρώπων που δεν σκύβουν το κεφάλι σε οικονομικούς κολοσσούς, δεν χαριετίζονται με τις διαπλεκόμενες εξουσίες, αλλά ορθώνουν ανάστημα και διεκδικούν.

Η Πλεύση Ελευθερίας στηρίζει το κίνημα των πολιτών, αλλά και των αγώνα για δημοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη στην υπόθεση των εξορύξεων.
Η Δικαιοσύνη περνά μέσα από την Αλήθεια. Και η Αλήθεια δεν βρίσκεται στην δαιμονοποίηση, τη θυματοποίηση και την κακοποίηση των ζωντανών κοινωνιών.
Η Αλήθεια βρίσκεται στον αγώνα για ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας και επωφελή αξιοποίηση του δημοσίου πλούτου, με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, αλλά και στην λογοδοσία εκείνων που αντί πινακίου φακής παραδίδουν περιβάλλον και ορυκτό πλούτο και σφυρίζουν αδιάφορα στην σύληση μιας ολόκληρης περιοχής, την οποία εμφανίζουν ως ‘’επένδυση’’.
Οι κροκοδείλιες περιστροφές, αποστροφές και τα προσχήματα των σημερινών κυβερνώντων, που πούλησαν και αυτό το κίνημα και ξεπουλούν τις Σκουριές, το Ελληνικό, αεροδρόμια, λιμάνια, ρεύμα, νερό, και όλη εν γένει τη δημόσια περιουσία, προκαλούν.
Αλλά και μας θέτουν όλους προ της ευθύνης να στηρίξουμε και να ανασυγκροτήσουμε 

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.