Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ.  Γεωργαντάς  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με θέμα: «Καθυστέρηση στις εκτιμήσεις ζημιών από τον ΕΛΓΑ»
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Τον Μάρτιο και Απρίλιο 2016 οι δενδρώδεις καλλιέργειες (κυρίως κερασιές και ροδακινιές) και τα αμπέλια στον Δήμο Παιονίας Κιλκίς υπέστησαν μεγάλες ζημιές λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (παγετός, έντονη βροχόπτωση και χαλάζι).
Όπως είναι φυσικό οι καταστροφές προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους αγρότες της περιοχής οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση στον ΕΛΓΑ στις αρχές Απριλίου και Μαΐου 2016 για την εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση τους. Η έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων αποτελούν όχι μόνο δικαίωμα των πληγέντων αγροτών αλλά και αναγκαία προϋπόθεση ώστε να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα αγροκτήματα τους.

Δυστυχώς μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί λόγω του γνωστού προβλήματος της άρνησης μετακίνησης των εκτιμητών του ΕΛΓΑ το οποίο λόγω της αδιαφορίας ή της αδυναμίας της Κυβέρνησης παραμένει άλυτο εδώ και πολλούς μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ότι όχι μόνο καθυστερεί η αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν αλλά κυρίως ότι μετά από τόσους μήνες δεν είναι πλέον εμφανής η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Κάθε μέρα καθυστέρησης διεξαγωγής των εκτιμήσεων και καταγραφής των ζημιών είναι επιβαρυντική για τους αγρότες. Δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και τόσο καιρό, είναι αδικαιολόγητη η τόση καθυστέρηση.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση των εκτιμήσεων και πως πλέον θα γίνει η ουσιαστική αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν;»
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.