Monday, June 13, 2016

Επιστολή ΕΕΣΠ προς υφυπ. Οικονομικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Προς Υφυπουργό Οικονομικών
Κον Τρύφωνα Αλεξιάδη
Κύριε Υπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε στη πόλη μας και πιστεύουμε ότι οι επαφές βελτιώνουν τις σχέσεις κράτους-παραγωγικών τάξεων με αμοιβαία οφέλη. Μετά 7 χρόνια μνημονίων και εφαρμογής υφεσιακών πολιτικών μετράμε 250 χιλ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις με λουκέτο και αρκετές χιλιάδες εργαζομένους, άνεργους. Ο Αγώνας για την επιβίωση είναι δύσκολος και σήμερα οι επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει κάθε ίχνος ανθεκτικότητας. Ευχόμαστε η τελευταία συμφωνία του EUROGROUP  να αποτελέσει το σταθερό έδαφος που θα πατήσει η  ελληνική οικονομία να δημιουργήσει το κλίμα ηρεμίας και αισιοδοξίας που απαιτεί η αγορά.
Η χώρα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πατάξει τις ιδεοληψίες και παθογένειες του παρελθόντος.

Για να είναι τίμιο  το παιχνίδι μεταξύ κράτους-πολίτη πρέπει να δημιουργήσουμε σταθερούς κανόνες σεβαστούς απ’ όλους.
  • Απλό, Σταθερό, Δίκαιο, Κατανοητό, Δημοκρατικό φορολογικό σύστημα ανάλογο με την φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη, στο νέο φορολογικό για εισοδήματα πλέον των 20000 EURO το σύστημα γίνεται πολύ αυστηρό.
  • Μείωση του ΦΠΑ που είναι μεγαλύτερος του μέσου όρου των κρατών της Ευρωπαϊκής    ένωσης.
  • Μείωση  των συντελεστών φορολόγησης  για να μην δημιουργούν προϋποθέσεις φοροδιαφυγής.
  • Παραεμπόριο .Πολιτική Βούληση για τη  πάταξη του παραεμπορίου που γίνεται προκλητικά πολλές φορές έξω απ’ τις επιχειρήσεις μας.
  • Χρήση των ταμειακών μηχανών στις Λαϊκές, Πανηγύρεις κ.α. Ασφάλιση του προσωπικού που χρησιμοποιούν ώστε να μη δέχεται το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο αθέμιτο  ανταγωνισμό.
  • Βουλγαρία.  Αντιμετώπιση της ροής των επιχειρήσεων στη Βουλγαρία με δημιουργία ζωνών στα σύνορα με χαμηλούς συντελεστές.
  • Λειτουργία άμεσα της Τράπεζας ειδικού σκοπού για ενίσχυση των επιχειρήσεων.
  • Να δοθεί δεύτερη ευκαιρία (Τειρεσίας).
  • Μέτρα επαναφοράς των 100 δόσεων με δικαίωμα 3ετούς χάριτος στις οφειλές ώστε να αναδιοργανωθούνε και μεταβούν  στην επομένη χρονική περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας.
·         Ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μηχανήματα POS δωρεάν, με λογικές χρεώσεις (ΕΥΡΩΠΗ 0,2 %-0,3% ) και με ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ λογαριασμού   γνωρίζεται πολύ καλά σε τι οδηγεί το μη ακατάσχετο λογαριασμών.

Μετά τιμής


Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρώρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βαγενάς
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.