Friday, June 10, 2016

«Αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης για τον Ν. Σερρών ζήτησε ο Μ. Τζελέπης»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης στη συζήτηση για τον «Αναπτυξιακό Νόμο», στην Βουλή, την Πέμπτη 9-6-2016, ζήτησε αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης για τα επενδυτικά σχέδια, υποστηρίζοντας παράλληλα το αίτημα συλλογικών φορέων του Νομού.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι: «Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή ο Νομός Σερρών σε σχέση: με το διασυνοριακό παραεμπόριο, την μεταφορά των επιχειρήσεων στα όμορα γειτονικά κράτη, ιδιαίτερα την Βουλγαρία και τα Σκόπια, λόγω πλεονεκτημάτων, χαμηλών φορολογικών καθεστώτων, χαμηλού κόστους λειτουργίας που ισχύουν σ’αυτά.
Την εκροή συναλλάγματος που γίνεται, τη μείωση κύκλου εργασιών και την μειωμένη αγοραστική δύναμη. Λαμβάνοντας υπόψη επίσης την κατάρρευση του αγροτικού εισόδηματος στον Ν. Σερρών. Ο Νομός Σερρών είναι ο προτελευταίος κατά κεφαλήν Νομός ως προς το ΑΕΠ της χώρα και υπολείπεται κατά 1,62 δις. ευρώ από το Μ/Ο της χώρας. Γι’ αυτό ζητάω να αποδεχτείτε, ως ποσοστό ενίσχυσης για κάθε τύπου επενδύσεις το 100% του ανωτάτου ποσοστού του Χάρτη Περιφερειακών ενισχύσεων έναντι του 70% που ισχύει στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τζελέπης ζήτησε: «Να εγκρίνονται κατά προτεραιότητα τα επενδυτικά σχέδια του Νομού από το Υπουργείο, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός».

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.